Prvi kružni tok u Užicu - vozač koji se malo zbunio

Prvi kružni tok u Užicu - vozač koji se malo zbunio Izvor: Youtube/SEM4/printscreen

Pre nekoliko dana Užice je dobilo svoj prvi kružni tok. Preuređena je prometna raskrsnica na ulazu iz Požege u centar grada. Da je prvi kružni tok zbunio vozače, pokazuje primer ovog Užičanina.

Kružni tok saobraćaja je raskrsnica u kojoj se saobraćaj odvija kružno, u smeru suprotnom od smera kretanja kazaljke na satu. Ovaj tip raskrsnice može imati jednu ili više saobraćajnih traka i obeležava se saobraćajnim znakom izričite naredbe koji označava obavezu "kružni tok saobraćaja".

To znači da se prilikom ulaska u raskrsnicu obavezno mora voziti u desnu stranu.

Jedan Užičanin, očigledno nenaviknut na ovaj vid raskrsnice, napravio je saobraćajni prekršaj. Naime, prilikom ulaska u kružni tok krenuo je u levu stranu, pravo u susret automobilima koji su se pravilno kretali.

Kada je shvato da je pogrešio, potražio je izlaz u suprotnom smeru, ali je na vreme shvatio da je krenuo u traku za ulazak u kružni tok.

Na kraju je uspeo da bezbedno izađe iz kružnog toka, i srećom, nije došlo ni do kakvog udesa.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Izvor: YouTube

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Haha

Covek englez po navici krenuo na tu stranu.

16 0

sp4m

kruzni tok nije razumen..

15 5

daliborar

Pola vozaca nema pojma da se snadje u kruznom toku. Pre neki dan idem iz Cacka ka Bg i prolazim kruzni tok u Preljini i dolazim na sledeci kruzni tok koji odvaja za auto put a ja idem ka GM magistralom i srariji covek da ne bi isao u kruzni tok on lepo nastavi pravo i prodje pored mene

27 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo