Popović: Tužiću KRIK, objavljuju lažne informacije

Popović: Tužiću KRIK, objavljuju lažne informacije Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Pedsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović najavio je da će tužiti novinare istraživačke mreže KRIK, jer, kako je naveo, dva dana o njemu objavljuju lažne informacije.

Popović je u saopštenju dodao da je cilj tih lažnih informacija da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije. 

"Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja", naveo je Popović. 

Kao primer laži Popović je naveo da ga je KRIK prvo optužio da ima kompanije u ofšor zonama koje se pominju u "Rajskim papirima", da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da poseduje kompanije u tim ofšor zonama. 

Za Popovića je i laž tvrdnja da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira". 

"KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog 'kontroverznih poslova u Rusiji'. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao", naveo je Popović. 

On je dodao da je KRIK izneo tvrdnju da poseduje kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima što nije tačno. 

"Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri", rekao je Popović i dodao da je o svemu navedenom u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović ovako je na Tviteru prokomentarisao najavu tužbe:

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zika

Doticni gospodin da objasni odakle mu pocetni kapital znamo da smo svi ziveli u istom sistemu.

2 0

Babej

Zasto bi tuzio KRIK ili Dojcinovica??? Nek tuzi novinare koji su istrazivali i dosli do njegovog imena! KRIK je to samo preneo. Popovic veeeliki patriota koji posluje svugde sem u Srbiji!

12 3

"Na teritoriji Evrope"

Gde? U turskom delu Kipra? Istocnoj Hercegovini? Severnom Kosovu? Juznoj Abhaziji i severnoj Osetiji? Lihtenstajnu? Svugde, samo nista nikad u Srbiji...

20 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo