Lider pokreta "Naši" Ivan Ivanović oslobođen optužbi

Predsednik Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivan Ivanović oslobođen je u Višem sudu u Beogradu optužbi da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije u predmetu poznatom kao "srbomrsci".

Izvor: N1

Sudija Zoran Ganić je rekao da Ivanović nije izvršio ni krivično delo proganjanja koje mu je tužilac stavio na teret.

Kako je saopšteno u presudi, Tužilaštvo nije imalo dokaze za potkrepljivanje optužnice.

U završnim rečima u procesu, prethodno je tužilaštvo zatražilo da Ivanovića proglasi krivim za krivično delo navedeno u optužnom predlogu dok je odbrana navela da ništa od toga nije tačno i zatražila oslobadjajuću presudu.

Ivanović je na sajtu SNP "Naši" 28. marta 2014. godine objavio spisak, kako je navedeno, 30 "najvećih srbomrzaca i izdajnika" medju javnim ličnostima, na kojem su glumci, reditelji, pisci, politički analitičari i novinari.

Na tom spisku nalaze se glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Djuričko, urednica Peščanika Svetlana Lukić, Biljana Srbljanović, Latinka Perović, Petar Luković, pisac Vladimir Arsenijević, Branko Radun, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, novinar Miša Brkić, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

U sudnici je bio Ivanović koji je ponovio da ostaje pri svim stavovima iz teksta koji je napisao, a da se proces protiv njega vodi kako bi se sprečilo njegovo i političko delovanje pokreta "Naši".

Ivanović je naveo i da je tekst o kome mu se sudi napisao na osnovu onoga što se moglo pročitati u novinama i naći na internetu, a da se, s obzirom da je došlo do promene vlasti u Srbiji, o nekima od onih koje je pomenuo i sada u medijima pišu iste stvari.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ponavljač

Na svedočenju je Petar Luković, čije je ime Ivan Ivanović stavio na taj spisak, izjavio kako ga to ne ugrožava. Posle ročišta njih dvojica su otišli na piće, pa se još i slikali. Sad su obojica pod šinjelom Aleksandra Vučića.

19 2

Rijaliti

Pera Luković?!?! Onaj isti Luković koje sa ostalim učesnicima trbine "Peščanika" u Arađelovcu u decembru 2007. godine jedva pobegao ispred ultradesničarske rulje, koju su činili upravo pripadnici ove organizacije, radikali i pristalice Nove Srbije?! On sada svedoči u korsti Ivanovića!!! Majko moja, gde ja živim? Ovo je gore horor filma!!!

3 0

Михаил Владимирович Пупин, алиас Коба Јашин

F A Š I Z A M ! ! ! Ozakonjen.

27 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo