Spaseno štene zaglavljeno dva dana u cevi

Spaseno štene zaglavljeno dva dana u cevi Izvor: Facebook/Animal Rescue Serbia/printscreen

Jedno štene je čak dva dana bilo zarobljeno na Dedinju, u cevi, na metar dubine, a ekipe "Animal Rescue Serbia" i "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" uspešno su izvele akciju spasavanja.

Sve je počelo 2. novembra, kada su putem svoje Fejsbuk stranice, pozvali u pomoć sve ljude da im pomognu u ovom, nimalo lakom slučaju.

"Hitno potrebna pomoć. Štene se nalazi u cevi već dva dana, na dubini od jednog metra, ispod betonske ploče. Propinje se ka nama, ali nam nedostaje još par centimetara da ga dohvatimo rukom. Pozivamo nekoga od građana sa što dužim rukama da dođe iznad stanice Prokop i pomogne našim spasiocima", napisali su.

U međuvremenu javili su im se oni koji su želeli da pomognu i da zajedničkim snagama ovog nestaška izvuku na sigurno. Ipak 3. novembra i dalje nije bilo nikakvih rezultata!

"Nakon što su sinoć dva momka pokušala da izvuku štene iz rupe, nisu uspeli u tome. Jedino što nam preostaje jeste da kopanjem dođemo do šteneta. Danas nastavljamo akciju spasavanja i pozivamo sve građane koji su slobodni da dođu i pomognu nam u iskopavanju, kako bismo što pre izvukli štene".

Njihovom apelu i pozovi u pomoć odazvao se tim iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija. Goran i Darko su pomogli da se dođe do šteneta za manje od pola sata, za šta bi volonterima "ARS"-a bilo potrebno nekoliko sati ručnog kopanja.

"Nestašni istraživački duh je ovo štene, koje smo nedavno spasili iz šahta, ponovo doveo u opasnost. Ovoga puta je upalo u cev široku oko dvadesetak cm. Nakon što je naš tim pokušao da izvuče štene na više načina, uz saradnju plemenitih građana, ništa nije uspevalo. Ipak i ovoga puta je prošlo bez povreda i pokazuje normalne reakcije. Ukoliko želite da udomite ovog malog nestaška ili neko od njegove osmoro braće, nalaze se na adresi Stjepana Filipovića 28, preko puta Hajd parka", dodali su.

Tagovi: pas , Životinje , spasavanje

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

srdjan

jao secerko, da nemam troje kuci sad bih ga udomio

0 0

Gero TZ

Pridružujem se čestitkama. Zna li neko jel' Predsednik uputio čestitku ?

7 0

Rhoi

Lepo ima nade za nas bar malo.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo