Patrijarh Vartolomej čestitao Ani Brnabić na odvažnosti

Patrijarh Vartolomej čestitao Ani Brnabić na odvažnosti Izvor: Tanjug/Vlada Srbije

Vaseljenski patrijarh Vartolomej I čestitao je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na odvažnosti u razgovoru na panelu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, koji je vodila na Konferenciji o svetskoj politici, saopštila je Vlada Srbije.

U sklopu održavanja Konferencije o svetskoj politici u Marakešu, Kraljevina Maroko, od 3. do 5. novembra, predsednica Vlade Ana Brnabić bila je u subotu uveče počasni gost na svečanoj večeri koju je priredio ministar spoljnih poslova Kraljevine Maroko Naser Bourita.

Večera je organizovana u čast visokih zvanica, učesnika Konferencije. Pored Ane Brnabić, počasni gosti na večeri bili su: vaseljenski patrijarh Vartolomej I, bivši predsednik Vlade Turske Ahmet Davotoglu, bivša predsednica Vlade Senegala Aminata Ture, direktor Agencije za međunarodnu saradnju Maroka Muhamed Metkal i brojni drugi gosti, visoki svetski zvaničnici.

Brnabić se danas u Maroku sastala s predsednikom te države Sadedinom El Otmanijem, a u razgovoru je ocenjeno da su bilateralni odnosi odlični i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Srbija izuzetno ceni principijelni stav Maroka o poštovanju međunarodnog prava, a time i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i podršku koju ste pružili protiv članstva takozvanog Kosova u Unesko i u drugim međunarodnim organizacijama", naglasila je Brnabić.

Brnabić i El Otmani složili su se da je saradnja u regionalnim i međunarodnim organizacijama ključna za stabilnost i bezbednost i mirno rešavanje svih sporova, jer je to preduslov svakog razvoja.

U razgovoru je istaknuto da je potrebno unaprediti ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje, a kao posebno važne oblasti za razvoj saradnje izdvojene su informacione tehnologije i komunikacije, turizam, poljoprivreda, građevinarstvo, farmacija i hemijska industrija.

Premijer Maroka je rekao da njegova zemlja vidi Srbiju kao veoma važnu državu regiona i očekuje ubrzanje procesa evropskih integracija.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ljubitelj burleski

Dali n eko od Beograđana razmišlja Šta bi se desilo da je neko,od,,ex,režima,, sproveo,,razgovore,,sa najvišim albanskim, funkcionerom ,ili se,,neseća,, ko je i u koje svrhe organizovao,,;čuveni,manifest,, i sve,,ljubavne,,poruke glavnom gradu,i,talentima,,i,,obožavaocima,,s tribina na Trgu Republike,,a,u,ime,,NaprDno spremane SRBIJE,i svih,,spontanih,posledica u gradu.Može li Srbija ovako,napreDno,,sređena ,,da Parira ijednoj uređenoj zemlji jer ovde NI,,D,,,OD DRŽAVE,a,POSEBNO,,UGLEDA,,DOK GOD JE ,,HVALE,,I,STRANA SVEŠTENA LICA.

22 1

Kinta

Sta ima on da cestita u ovom slucaju.Blago nama!Sada nema nista protiv gej populacije.Toliko o iskrenosti crkve.

28 4

Makarije Šesti

Sačuvaj nas Bože, spasi i sakloni; vo imja Oca i Sina i Svjatago Duha! Amin!

25 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo