U Beogradu uključena novogodišnja rasveta

U Beogradu uključena novogodišnja rasveta Izvor: N1

Bezmalo dva meseca pre novogodišnjih praznika, u Beogradu je zavladala praznična atmosfera. Dekorativna rasveta je na nekoliko lokacija u uključena, a postavljena je na 81 lokaciji, što je za 30 više nego prošle godine.

"Večeras će Beograd zasijati u punom sjaju i tako spremno dočekati novogodišnje praznike. Spremamo spektakularni doček Nove godine i očekujemo još veći broj turista nego prošle godine, zbog čega nam je važno da grad bude lepo ukrašen", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je istakao da je rasveta postavljena na skoro 30 novih lokacija, koje prošle godine nisu bile ukrašene, a sredinom novembra počeće postavljanje rasvete po opštinama van centra.

rasveta Izvor: N1

Mali kaže i da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, tako da će biti potrošeno 60 odsto manje struje nego prošle godine.

Prema njegovim rečima, prošle godine je za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zarađen 21 milion evra, a sada se očekuje još veća zarada.

Mali je precizirao da će programi u okviru "Beogradske zime" početi 1. decembra i održavaće se svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a od 15. decembra programi će se održavati svakog dana, preneo je Beoinfo.

Izvor: N1

Komentara 129

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srećna Nova 7526.

Sramota da narod sa NAJMANJIM primanjima u Evropi ima višemesečnu raskošniju rasvetu povodom Nove godine i Božića !!! Pametni bi tu struju IZVEZLI i za te pare izgradili vrtiće, parkinge, mostove,...

15 0

Endi

Kako će nam tek "sinuti" računi za struju! 🤔

14 0

Neki

To nam je "фонарь" dekoracija, sa prevodom čak i kao inovacija. Pozdravi

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo