Brnabić o Lazareviću: Razumem EU, ali on je slobodan čovek

Brnabić o Lazareviću: Razumem EU, ali on je slobodan čovek Izvor: TANJUG/ Zoran Žestić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da razume rekaciju zvaničnika EU povodom predavanja generala Vladimira Lazarevića na Vojnoj Akademiji, ali je poručila i da da zbog toga ne bi trebalo otvarati ''pandorinu kutiju'' ako se uzme u obzir sve šta se dešava u regionu.

''Razumem šta su rekli, ali ovo je kap u moru'', navela je Brnabićeva.

Podsećam da je Lazarević dobrovoljno otišao u Hag, dobio je presudu, odležao kaznu i danas je slobodan čovek, rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara.

 "General Lazarević nije predavač na Vojnoj akademiji, bio je pozvan da održi jedno predavanje. Ja razumem problem koji je istakla EU ali ću vam reći – on je slobodan covek, ne bih otvarala 'Pandorinu kutiju' toga šta se dešava u regionu i na kojim pozicijama su ljudi koji su odgovarali ili su osuđeni ili nisu osuđeni zato što su svi svedoci mrtvi”.

Podsećajući na oslobađajuću presudu Naseru Oriću, kao i da u regionu ima aerodroma nazvanih po ljudima koji su, kako kaže, umrli pre nego što su optuženi za ratne zločine, kao i savetnika koji su bili optuženi i osuđeni u Hagu.

Premijerka je rekla da razume problem koji EU ima zbog Lazarevića ali da, kako je rekla, ne bi zbog toga otvarala još jednu "pandorinu kutiju" i poručila da je Srbija tolerantna i fleksibilna i da se neće okretati u prošlost.

Izvor: Tanjug

Komentara 40

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Umetnik

Ako treba da se zaposlite u bilo kojoj obrazovnoj ustanovi, uz niz neophodnih dokumenata obavezno je dostaviti potvrdu da niste osuđivani. Koliko ja znam mi priznajemo haški tribunal. Pametnome dosta.

21 5

crni domino

Osudjenici ne smeju biti pedagozi, pogotovo ako im je sudio medjunarodni sud!!

21 3

VojničinA

@ DrugačijenMiśljenje . Pa ispadne po tebi da je onaj što je direktno pucao i ubio čoveka veći zločinac od onog koji naredi akciju u kojoj pogine -hiljade! A svi mi znamo za šta su generali krivi; jer su pustili da im po ratištima divljaju horde paravojski; jer su neobučenu i neopremljenu rezervu gurali ko topvsko meso; jer su sluśali ludog Vrhovnog komandanta; jer su 9.Mart isterali tenkove na Narod! Treba njima i narod da sudi!! Ovde!

16 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo