Đorđević najavljuje oštriju kontrolu bezbednosti na radu

Đorđević najavljuje oštriju kontrolu bezbednosti na radu Izvor: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je oštrije kontrole poslodavaca u vezi bezbednosti na radu, i po pitanju učenika koji će u sklopu dualnog obrazovanja raditi u fabrikama.

Đordević je na konferenciji "Bezbednost i zdravlje na radu u dualnom obrazovanju" u Beogradu najavio i zakonske promene u oblasti bezbednosti na radu kako se unapredila ta oblast.

"Ta oblast treba da bude unapređena kako bi Srbija dostigla najviše evropske standarde", rekao je Đorđević ukazaviši da i mladi, kroz dualno obrazovanje, moraju biti edukovani o merama bezbednosti na radu.

On je apelovao na poslodavce da poštuju propisane mere u vezi bezbednosti na radu, istakavši da to nije trošak već investicija.

Prema njegovim rečima, zdravlje i životi učenika su najbitniji a blagovremena primena mera bezbednosti i zdravlja na radu nemaju cenu.

Sa Đorđevićevim stavovima da je u toj oblasti neophodna saradnja svih u društvu saglasio se i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

"Unija poslodavaca će apsolotno podržati sve mere u vezi bezbednosti i zdravlja na radu", rekao je Atanacković.

Dodao je i da je apsolutni interes poslodavaca da se unapredi oblast bezbednosti na radu uz objašnjenje da poslodavci, u slučaju povreda radnika, imaju materijalnu i svaku drugu vrstu odgovornosti.

Generalni sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović je istakao da niko ne može biti zadovoljan nivoom bezbednosti na radu.

On je rekao i da taj sindikat nije u potpunosti zadovoljan zakonskim predlozima u vezi dualnog obrazovanja jer, kako je ocenio, "imaju dosta manjkavosti".

Potpredsednik UGS Nezavisnost Tomislav Živanović je takođe kritikovao neke od odredbi predloženih zakonskih rešenja u vezi dualnog obrazovanja, koji su trenutno u Skupštini Srbije.

"Ne podržavamo zakon u potpunosti i očekujemo da će se popraviti kroz neke amandmane", rekao je on, izrazivši očekivanje da će taj pravni akt doživeti tokom primene i izmene i dopune.

Izvor: N1

Podrška za Dan ratnika

Đorđević je podržao inicijativu Ministarstva odbrane da Srbija ubuduće obeležava i Dan ratnika.

On je rekao i da je to ministarstvo dobilo inicijativu ministra odbrane Aleksandra Vulina da se 4.decembar obeležava kao Dan ratnika.

Đorđević je rekao novinarima da se tim bavi radna grupa u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i da će se ona izjasniti o datumu.

"Mislim da je potreba da postoji Dan ratnika", rekao je on dodavši da će, kada radna grupa završi rad, javnost o njenim predlozima biti blagovremeno obaveštena.

Đorđević je rekao i ministarstvo na čijem je čelu svakodnevno vodi brigu o svim veteranima.

"Ima onih koji žive dobro a ima onih koji žive loše, a poruka ministarstva je da neće ostati po strani već će gledati kako da im pomogne", rekao je on.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dokolica

Zašto ovaj veoma talentovani partijski vozač izjednačava rad administracije i smenskih,proizvodnih radnika?Ukida naknade za smenski rad,rad za državne praznike.Šalterski radnik i proizvodni radnik imaju iste uslove za ostvarenje penzije?Možda je čuo da je u toj EU,kojoj radikali streme,svaki smenski rad benificiran?Da se u prosečnu platu računa samo rad u prvoj smeni?

3 0

KaleBrdo

Prijatelju, mani se cinizma. Đorđević nije bio tamo neki talentovani šofer, već najbolji koga je SNS ikada imala. Kao takav imao je veliku odgovornost da vozi jednu Cicu dr Tabaković i Maju Gojković. Pa malo li je?

2 0

Hare Kriška Patišpanja

"talentovani partijski vozač"? Jaao, gdje ga nađe?!

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo