Ministar Vukosavljević rešio "misteriju" Lubardine slike

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević poveo je novinare u beogradski Dom sindikata, kako bi se lično uverili da jedna Lubardina slika nije nestala.

Izvor: N1

Radi se o delu "Industrijalizacija", koja je stajala u holu zgrade u centru Beograda, koji se sada rekonstruiše. List Blic danas je na naslovnoj strani doneo priču kako se delu čuvenog slikara izgubio svaki trag.

Čuvena slika Petra Lubarde "Industrijalizacija" krasila je hol Doma sindikata 56 godina. Radnici koji rade na renoviranju Doma otpakovali su je tek toliko da bi demantovali pisanje Blica da je slika nestala.

"Nestala, nestala, ponavljam nestala, piše Blic - dnevni list sa velikim tiražom, da je slika nestala. Gde se ona nalazi? Ona je sada ovde, dakle postoji, dakle nije misterija, dakle nije nestala i dakle nije ukradena", kaže ministar kulture Vladan Vukosavljević.

Za nekoliko meseci građani će ponovo moći da vide Lubardino delo tvrde zakupci prostora.

"Slika će ostati u holu dvorane Doma sindikata, kada se dvorana renovira, slika je vlasništvo objekta dvorane Doma sindikata", kaže zakupac MCF Megakon film Igor Stanković.

Ministar nastavlja da demantuje - slika ne vredi između pola i milion evra prema pisanju Blica. Međutim, ne zna koliko vredi, kaže to će se znati tek kada se "Industrijalizacija" proglasi kulturnim dobrom.

"Neko bi mogao da protumači ovakvo informisanje kao širenje lažnih vesti i uznemiravanje javnosti", kaže ministar.

Ista ta javnost uznemirava se gotovo svakodnevno kroz tabloide koji osumnjičene proglašavaju ubicama, a novinare narkomanima i stranim plaćenicima. Ništa od toga dosad nije zavredelo reakciju resornog ministra.

"Moguće da smo propustili nešto na tu temu, ali znate kako, ovde je reč o flagrantnoj stvari, tvrdi se nešto lako proverljivo, a kad je reč o drugim tabloidnim manifestacijama neko nekog uvredi, ali teško je utvrditi ko stoji iza toga", rekao je Vukosavljević.

Vukosavljević poručuje da u aktu velikog milosrđa, Ministarstvo kulture i informisanja neće tužiti Blic. S druge strane zakupci Doma sindikata kažu da sa advokatima već sastavljaju tužbu.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Resen jos jedan, za naprednjake, vrlo slozen slucaj...

72 3

Sinisa

Ma spremili da je maznu,kao i toliko drugih

89 4

Antispin

Kako da ne...

17 28

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo