Autobus zaustavljen na Jarinju, pronađene dve bombe

Autobus zaustavljen na Jarinju, pronađene dve bombe Izvor: N1

U autobusu kragujevačkih tablica sa 57 putnika, raseljenima koji su krenuli da glasaju na lokalnim izborima na Kosovu, a koji je zaustavljen na Jarinju oko podneva, pronađene su dve ručne bombe i dva električna detonatora.

Kako je za portal KoSSev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti, bombe su deaktivirane.

"Vozač i vođa puta su zadržani. Potrebno je da se oni sada ispitaju u vezi sa ovim bombama i električnim detonatorima koji su pronađeni u autobusu. Slučajem se bavi i tužilac", dodao je Hoti.

On nije mogao da precizira šta će se dogoditi sa autobusom odnosno da li će i kada nastaviti put ka severu Kosova.

Administrativni prelaz Jarinje bio je u blokadi više od tri sata, koliko je trajao uviđaj a po poslednjim informacijama saobraćaj je oko 16 sati normalizovan.

Od jutros je više autobusa sa raseljenima sa KiM krenulo iz centralne Srbije ka Kosovu, kako bi glasali na lokalnim izborima. Neki od autobusa su i zaustavljeni na prelazu Bela Zemlja.

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, a 1,9 miliona građana moći će da glasa za predsednike i odbornike u 38 opština.

Srpska lista: Pokušaj sprečavanja Srba da glasaju

Srpska lista ocenila je da su akcije Prištine na administrativnom prelazu "Jarinje", koji je nekoliko sati bio zatvoren nakon što je policija u autobusu pronašla dve ručne bombe i detonatore, "očigledan pokušaj sprečavanja da interno raseljeni iz centralne Srbije glasaju na Kosovu i Metohiji".

“Od nadležnih zahtevamo da oslobode sve administrativne prelaze, omoguće nesmetano glasanje i prekinu sa ometanjem procesa", rečeno je u Srpskoj listi.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Бре

Е баш,да су у бусу пронашли "Шарени воз" или барем једног Миг 29 па да их разумем,овако...

16 3

Jes

Vala,dve bombe i odmah vest dana...

2 0

VelikiMag

Za koga li su planirali da glasaju?

69 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo