Đurić: Hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak

Đurić: Hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je hapšenje dvojice aktivista Srpske liste pritisak i pokušaj da se Srbi zastraše i pozvao građane na Kosovu da što masovnije izađu na izbore i podrže očuvanje veza sa Beogradom.

Đurić je za Radio televiziju Srbije rekao da se na lokalnim izborima na Kosovu može očekivati masovan izlazak i masovna podrška očuvanju veza sa Beogradom.

"Važno je da i sada izađemo što masovnije, da izađemo u najvećem mogućem broju, da pokažemo da nas ima", istakao je Đurić.

Prema njegovoj oceni, da bi opstao, srpski narod prema Prištini mora da bude jedinstven.

"Od toga kako prođu izbori danas zavisi da li ćemo i u kojoj meri moći da pomažemo i sačuvamo kao država i naše škole i naše bolnice i naše institucije", rekao je on.

Komentarišući hapšenje aktivista Srpske liste Momčila Jančića i Novice Šošića iz Pasjana, kao i to da su u Gnjilanu ispitivani Zoran Stojanović i Zoran Simić, Đurić je ocenio da to nije slučajno. Prema njegovim rečima, Prištini a možda i delovima međunarodne zajednice ne odgovara srpsko jedinstvo i institucionalna veza sa državom Srbijom.

Đurić je ocenio da oni žele da vide podeljenu i usitnjenu srpsku grupaciju i da podele Srpsku listu.

Izvor: Tanjug

Komentara 118

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

lala

ovai Vulinov naslednik merka neku stancinu u Bg i ceka pare od tetke,a tetka je ovaj napacen narod koji daje milione svaki dan nezavisnom Kosovu i raznim Vulunima i Djuricima

2 0

Micia

Šta li izigrava Djurić. Direktor koje kancelarije ? Pa zar ne vidimo istinu da je Kosovo nezavisna država. Skoro sam prvi put bio na Kosovu. Čekao me je naš policajac, pa naš carinik, pa kosovski policajac i kosovski carinik. Granica kao svaka granica. Ulazi se u drugu državu kao kada ulazimo u Hrvatsku ili BIH. I kome mi peremo mozak da je to deo Srbije. I ja sam to mislio dok nisam video ovo. I koga Beograd podržava ? Oni se dogovaraju sa Haradinajem i žive lepo, koliko sam ja video, i bez problema. Sada sam shvatio da je istina potpuno drugačija od one koja se piše kod nas. Treba da odemo i vidimo istinu

9 0

Dusan Dundjer-youtube

Pa slizali ste se sa Tacijem i Haradinajem.... Ko zna sta ste do sada potpisali/predali... Izgleda mi gubimo 7-0... Lazovi i prevaranti!

27 92

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo