Todorić: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze

Todorić: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze Izvor: Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić, nakon što je u subotu za njim raspisana poternica, na svom blogu je poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika".

"Da bi me sprečili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države", naveo je Todorić na svom blogu.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu poternicu za Todorićem protiv kojeg je određen pritvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

"Kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj da zataška činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal", naglašava Todorić.

Tužilaštvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SSSS

Eto njega u Rusiji, odma pored Mire. Karić je taman ispraznio vilu

2 1

XXX

Bas sam naivan, mislio sam da se radi o obicnom samaranju budzeta, kad ono zaista gubitak u poslovanju. Zaigrala se uprava i prodavala robu ispod cene samo da bi gradjani regiona bili zadovoljni !

1 1

clan elite

Otisao da odnese tetki lek...

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo