Sajam knjiga u Beogradu, gošća nobelovka Herta Miler

U Beogradu je svečano otvoren 62. Međunarodni sajam knjiga, čiji je počasni gost nemački jezik u okviru čega će Nemačka, Švajcarska, Austrija i Lihtenštajn predstaviti svoje savremeno stvaralaštvo, među kojima će biti i 350 premijernih naslova.

Izvor: N1info

Svečano otvaranje sajma počelo je programom "Četiri zemlje - jedan jezik" u 18 sati, a posetioci su imali priliku da se upoznaju sa 1.000 knjiga savremenih autora nemačkog govornog područja.

Otvaranju u Hali 2 Beogradskog sajma prisustvovao je veliki broj građana i posetilaca te manifestacije.

Kapije Beogradskog sajma zvanično su za posetioce otvoreno od 10 časova, a ljubiteljima pisane reči će se do 29. oktobra, pod sloganom "Ključ je u knjigama", predstaviti 450 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Zvezda ovogodišnjeg sajma biće dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. godine Herta Miler. Kako je najavljeno, ona će održati predavanje u ponedeljak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a gosti sajma biće i Marsel Bajer, Vladimir Kaminer, Jan Vagner, Folker Kučer, Ingo Šulce, Arno Kameniš, Dana Grigorča, Melinda Nađ Abonji, Jonas Lišer, Tereza Preauer, Valentin Grebner, Luc Ratenov i Katrin Regla.

Ambasadori Nemačke, Austrije i Švajcarske Aksel Ditman, Johanes Ajgner i Filip Ge, kao i princ Stefan od Lihtenštajna će u ponedeljak u okviru progama "Neobična geografija" zajedno sa piscem i bivšim ambasadorom Srbije u Beču Draganom Velikićem predstaviti svoje zemlje i kulturu.

Kroz različite programe Sajam će obeležiti i 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, 250 godina od rođenja Filipa Višnjića, 125 Ive Andrića, 150 godina od smrti Šarla Bodlera, vek od smrti Vladislava Petkovića Disa i Milutina Bojića, 170 godina Njegoševog "Gorskog vijenca", 50 godina od izdavanja romana "Sto godina samoće" Gabrijela Garsije Markesa i romana "Derviš i smrt" Meše Selimovića.

Kao i svake godine, Školski dan je u četvrtak, 26. oktobra, dok su porodični dani 23. i 24. oktobar.

Cena pojedinačne karte je 250 dinara, dok je za grupne ulaznice cena 150 dinara.

Tagovi: Sajam knjiga

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ardeljan Dorel

Postoji li istrazivanje,koliko Srbi citaju knjige?

1 0

Sve mi smeta

Kad vidim broj komentara sve mi je jasno

6 1

Sonya

Isla sam na sajam, samo da bih se tagovala na drustvenoj mrezi, jer jeto IN, a poslednji knjigu koji sam procitala je Druzina Sinji Galeb...

21 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo