Umetnik o privođenju zbog maski s Vučićem: To je performans

Umetnik Vladan Jeremić kaže da je u petak priveden ispred Muzeja savremene umetnosti tokom performansa "Salon nepotkupljivih" koji je trebalo da ukaže na korupciju u kulturi. Tokom performansa, učesnici su nosili maske s likom Aleksandra Vučića.

Izvor: N1

"Možda je to nekome tako izgledalo da smo mi želeli da prikažemo predsednika, ali to nije bila naša namera, namera je bila da se ukaže na situaciju i stanje u kulturi i da kroz taj jedan specifičan kolažni način tu sliku podelimo s prisutnima bez ikakve želje da nekoga vređamo ili omalovažavamo, to nam uopšte nije bila namera", navodi za N1 Vladan Jeremić.

Jeremić kaže da je cilj performansa bio da se ukaže na lošu situaciju u kulturi i probleme koji su prisutni.

Mi smo napravili metaforu, umetnički kolaž, koristimo slike iz medija i bavili smo se medijima na jedan umetnički način, navodi.

Cilj je bio da kroz te maske predstavimo najprisutniji lik - dakle, lik koji je stalno prisutan u medijima i da kroz njega govorimo o stanju u kulturi i društvu i onome što se dešava, ističe Jeremić.

Vladan Jeremić, maska, vučić Izvor: Vladan Jeremić

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jova

Ja se sećam... U ovoj zemlji je "lik i delo" samo jednog čoveka bilo zaštićeno zakonom a to nije Vučić. Mada je očigledno da bi Vučić voleo da bude kao on doživotni predsednik trostruki narodni heroj i najveći sin naroda i narodnosti. Ali od toga ništa...

8 57

Micho

nije mi jasan... kako nije bila namera da vređa? barem priznaj da jesi... sto je sasvim uredu... sloboda govora... ali nemoj da s*%&£

55 11

Nikola R

to sto vucicev lik vredja svakog normalnog coveka je druga stvar

23 74

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo