Umetnik priveden zbog maske sa likom Vučića

Umetnik priveden zbog maske sa likom Vučića Izvor: Vladan Jeremić

Umetnik Vladan Jeremić tvrdi da je večeras priveden ispred Muzeja savremene umetnosti tokom promovisanja akcije "Salon nepotkupljivih" koja se bavi korupcijom u kulturi.

"Nosili smo maske sa likom Aleksandra Vučića i delili sendviče sa flajerima o 'Salonu nepotkupljivih' kad mi je prišla policija i odlučila da me privede", izjavio je Jeremić za N1.

Prema njegovim rečima, iako su kustosi muzeja rekli policiji da ga puste, u marici je odveden u policijsku stanicu Novi Beograd.

"Ispitivali su me i napravili dva zapisnika. Rekli su mi da mi preti zatvorska kazna zbog uvrede na račun predsednika države. Tamo sam bio više od dva sata. Zvali su i državnog tužioca, ali im je on rekao da me puste", objašnjava Jeremić koji veruje da protiv njega neće biti podneta prijava.

Jeremić tvrdi da je kod sebe imao i pozivnicu Muzeja savremene umetnosti koji je danas otvoren.

Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Severnija Koreja

Kako smete da terate segu sa Nj.K.V. drugom Predsednikom! Njegovo prelepo lice treba zastititi zakonom kao nacionalno dobro najviseg ranga! Umetnicko delo neprocenjive vrednosti!

2 0

DN

Verovatno su maske bile ružne , sendviči bajati , a korupcije u kulturi nema od kada je BL glumio ministra kulture i prvo što je rekao u skupštini : " OD DANAS NEMA KORUPCIJE U KULTURI "

2 0

mimi

Šta je umetnik hteo reći da su se ljudi prodali zbog sendviča?!! Da niko ne sme da ima milšljenje drugačije od njegovog. Pa ovim gestom je pokazao koliko je sitna duša i koliko ne poštuje neistomišljenike. Da treba pohvaliti svačiji rad i trud, vlast je postigla i postiže odlične rezultate. Priznali vi to ili ne.

3 118

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo