Mektić: Posedujem dokaze da Dodik sarađuje sa Sorošem

Mektić: Posedujem dokaze da Dodik sarađuje sa Sorošem Izvor: ANADOLIJA/Samir Yordamoviç
Dragan Mektić (arhiva)

Ministar bezbednosti BiH i visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Dragan Mektić demantovao je tvrdnje predsednika Republike Srpske da je opozicija od stranaca dobila više od 2,5 miliona evra za rušenje institucija vlasti u RS.

Mektić je pozvao Dodika da javno saopšti od koje je obaveštajne službe dobio podatak o tome, dodavši da je predsednik RS na taj način "priznao da je u kontaktu sa stranim obaveštajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije".

Prema njegovim rečima, Dodiku su te informacije mogle dati samo obaveštajne služba Hrvatske ili Kosova, jer od ostalih iz zemalja u regionu nije dobio takve podatke, jer je lično to proverio.

Ministar bezbednosti BiH dalje je kazao da on poseduje dokaze o Dodikovoj saradnji sa "Soroš fondacijom".

"Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999. godine, posle bombardovanja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu, u Hotel 'Hilton' na sastanke u vezi sa podrškom Soroša opoziciji ovde, a jedan takav sastanak čak je organizovao u Laktašima", kazao je Mektić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS.

Predsedniku RS je poručio da on ne može on nikoga da hapsi, a posebno ne šeficu kancelarije OHR u Banjaluci Marianu Berec, koja nije ni bila u Narodnoj skupštini RS 17. oktobra, i čija podrška, kao je naveo, i ne treba opoziciji.

Dodik: Deo plana za rušenje Republike Srpske

"Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada, pa ni te 1999. godine o kojoj govori Dragan Mektić, nije imao sastanak sa američkim milijarderom Džordžom Sorošom, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

"Iznošenje takvih i sličnih konstrukcija na račun predsednika i drugih funkcionera RS očigledno je deo plana za destabilizaciju i rušenje RS i njenih institucija", navodi se u saopštenju.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lula

Dodik i Soroš!? E, svašta.

5 1

aku

kakva ekipa....

8 0

Brza Fotografija

Dodik i vučić cimeri

15 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo