Zatvori

Tarantino: Znao sam šta je Vajnštajn radio

Tarantino: Znao sam šta je Vajnštajn radio Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

"Znao sam dovoljno da uradim više", rekao je Tarantino u intervjuu za Njujork zajms (The New York Times), navodeći nekoliko slučajeva.

On je rekao da to što je znao o Vajnštajnu nisu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojima je saradjivao na mnoštvu filmova.

"Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih saradjivao s njim", rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnštajna objavili su ovog meseca Njujork tajms i Njujorker (The New Yorker), posle čega je više glumica izašlo u javnost.

Tarantino je rekao da je o Vajnštajnovom ponašnju čuo mnogo pre. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla o Vajnštajnovom nepoželjnom ponašanju i kako ju je dodirivao. Dodao mu je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je znao da je glumica Rouz Mekgovan postigla namirenje s Vajnštajnom.

 Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnštajnom, zbog čega sada žali.

"Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori", rekao je Tarantino.

Vajnštajn i Tarantino su saradjivali od 1992. kada je Vajnstajn distribuirao "Ulične pse" (Reservoir Dogs), preko "Petparačkih priča" (Pulp Fiction), "Ubiti Bila" (Kill Bill), "Prokletnika" (Inglorious Bastards) i "Podlih osam" (The Hateful Eight), pa sve do vereničke žurke koju je pre par nedelja Vajnštajn organizovao za Tarantina.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Lenica

Bolesnik do bolesnika, fuj!😲😲😲😲😲😲

14 9

Vukota

A ovde koliko vidim komentarisu sve moralne gromade. Sta, niko nikad od vas nije nesto iz poslovnog interesa rekao, precutao ili stao na neciju stranu?

39 7

Draža

Danima se pitam dal je moguće da N1 ne zna da se kaže Vajnstin a ne "vajnštajn", sve se mislim ispraviće al ne. Uporno se ponavlja. Čak je i Mondo pravilno napisao.

38 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo