U Rakovici otvoren novi tržni centar "Kapitol Park"

U Rakovici otvoren novi tržni centar "Kapitol Park" Izvor: Beoinfo

Tržni centar "Kapitol Park Rakovica" (Capitol Park) u kojem je zaposleno 400 ljudi, otvoren je u beogradskoj opštini Rakovica, a najavljeno je zapošljavanje još 50 ljudi u drugoj fazi.

"Kapitol Park Rakovica" površine 65.000 kvadrata zajednička je investicija britanske kompanije "Poseidon Group" i belgijske "Mitiska REIM" u vrednosti od 30 miliona evra.

Butici, restorani, bioskop...

Kapitol Park Rakovica ima 30 lokala u kojima su smešteni svetski poznati brendovi, a i 753 parking mesta. Prisutni su domaći i strani trgovinski i modni lanci, DIS hipermarket, prodavnice kućnog enterijera, modne kuće, sportske radnje, prodavnice obuće, dečije robe, elektronike i servisa, ugostiteljski objekti i "Cine Grand" biskop sa šest sala.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na otvaranju kazao da je opština Rakovica bila poznata po starim fabrikama i napuštenim halama, a da se danas prepoznaje po dizalicama i kranovima za nove vrtice i bolnice.

Mali je kazao da po podacima Službe za zapošljavanje u ovom trenutku u Beogradu ima 89.392 nezaposlena i da taj broj nikada nije bio manji.

"Gledao sam podatke od 2006. godine pa nadalje, a to znači da smo na dobrom putu po broju investicija jer zapošljavamo ljude", ocenio je Mali.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je Rakovica bila opština koja je "skrajnuta u stranu" i da mu je drago da je došlo do promene jer je u toj opštini otvoren Dom zdravlja i maloprodajni park.

Na otvaranju je u ime britanske kompanije "Poseidon Group" predsedniku opštine Rakovica Vladanu Kociću doniran ček od 10.000 evra za izgradnju dečijeg parka u Rakovici, a predsedniku džudo kluba "Rakovica" Miomiru Mrvaljeviću i najtrofejnijem takmičaru tog kluba Aleksandru Kukolju ček u iznosu od 15.000 evra.

"Kapitol Park Rakovica" je treći maloprodajni park te kompanije otvoren u Srbiji. Prvi je izgrađen u Šapcu 2014. godine, a sledeći u Somboru u septembru ove godine, a kako su najavili iz kompanije "Poseidon Group" planira se i izgradnja u Leskovcu i na još dve lokacije za koje će se saznati u 2018. godini.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

zabrinut

Jedan od partnera Poseidon grouop je i Agrokor iz Hrvatske...Katastrofa je na pomolu

6 0

Milan

Ministar policije i gradonacelnik na otvaranju prodavnice?!?

28 0

Istina

Nikad se sreća i uspeh nisu gradili na tuđoj nesreći. Fabrika "REKORD" je prehranjivala hiljade i hiljade porodica, svi oni su živeli od te fabrike. Ona je sistemski uništena a ne da nije mogla da proizvodi, ona je imala svoje kupce i mnoge porodice su mogle i dalje da žive od tog istog "REKORD"-a. Ali sve je išlo u cilju uništenja. U svakom slučaju vreme će pokazati gde svi mi idemo...

31 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo