Direktna banka kupila Pireus banku u Srbiji

Direktna banka kupila Pireus banku u Srbiji Izvor: Reuters/Bogdan Cristel

Direktna banka iz Kragujevca zaključila je ugovor o kupovini Pireus banke Beograd, saopšteno je iz Direktne banke.

Očekuje se da će Pireus banka Beograda, koja je u vlasništvu grčke Pireus banke, postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, posle pribavljanja svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa.

Kupovina Pireus banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije, navodi se u saopštenju.

Direktna banka će posle preuzimanja Pireus banke imati oko 60 ekspozitura i više od 800 zaposlenih.

Očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi više od pola milijarde evra.

Direktna banka je u vlasništvu biznismena Andrej Jovanovića (50 odsto vlasništva) i Bojana Milovanovića (49,98 odsto udela), a nastala je početkom 2016. godine, kada je kragujevačku KBM banku kupila Nova kreditna banka Maribor.

Direktna banka je ove godine godine kupila i Findomestic banku iz Beograda.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Maksa

Alo ljudi, pa jel ikoga uopšte zanima kakva će biti banka u odnosu na kupljenu, kakvi će biti uslovi i drugo... jedino to kao potencijalne korisnike nas može zanimati. Sve banke strane i naše su u nekom sistemu i moraju biti sa garancijama, pitanje je samo kome verujete više i kakvi su uslovi po korisnika. Banke su same po sebi zlo i kada pogledate domaće i svetske u 99% njih ne sede svetci već biznismeni (uglavnom) željni da imaju još više po svaku cenu. To što smo mi u delu sveta gde je katastrofalna situacija decenijama unazad je druga priča. Čak i da sve banke sutra preuzme "jedan" čovek vaš kometar ništa neće izmeniti (jer za to je potrebno nešto više od tastature) a svi smo primorani da ih koristimo... pa vi izvolite pređite svi u jednu, koju mislite da je poštena i najbolja.

3 1

Sasa

Otkud oni u kragujevcu

30 3

Milos

Iza ćele price oko kupovine stoji poznati Andrej poznat svima . A cela prica ide preko Jorgovanke

98 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo