Producent: Svi smo ćutali o Vajnštajnu, bio je "zlatna koka"

Producent: Svi smo ćutali o Vajnštajnu, bio je "zlatna koka" Izvor: Tanjug/AP, Charles Sykes

Producent i scenarista Skot Rosenberg izjavio je da su svi - od producenata, do reditelja i medija, znali za dela Harvija Vajnštajna, ali o tome nisu govorili jer im je tako odgovaralo zato što je bio „koka koja nosi zlatna jaja“.

U objavi na fejsbuku, koju je kasnije obrisao ili joj ograničio vidljivost, Rozenberg je naveo: "Svi smo saučesnici, ćutali smo jer nam je tako odgovaralo“.

"Bio sam tamo. Bio sam od 1994. do 2000. Zlatno doba. Vreme filmova Petparačke priče, Vil Hanting, Život je lep.. Harvi i Bob (braća Vajnštajn) producirali su dva moja filma. Dali su mi karijeru. Imao sam tek 30 godina", objašnjava on.

"Želim da kažem jasno. Svi su znali", naveo je producent. "Ne da je silovao žene, to nikada nismo čuli. Ali znali smo za njegovo preterano agresivno ponašanje koje je bilo strašno. A sve je bilo uvijeno u nejasna obećanja o ulogama u filmovima", dodao je.

On navodi da je siguran da je bilo tako jer o svemu tome govorio sa velikim producentima, glumcima, rediteljima Holivuda, pa čak i novinarima i političarima.

"Možda nismo znali koji je nivo tog užasa, silovanja, nasilja nad ženama. Ali nešto smo znali. A šta je trebalo da uradimo i kome je trebalo da kažemo? Harvi je držao medije u šaci. Da zovemo policiju? Da kažemo šta...? Žrtve su odabrale da ne govore, a i da su pričale o tome sa svojim agentima, oni bi ih savetovali da ćute", tvrdi ovaj producent.

Rozenberg je na kraju naveo da mu je žao i da ga je sramota, i izvinio se svim žrtvama zato što nije učinio ništa.

Vajnštajn (65) tvrdi da je imao saglasnost za sve seksualne kontakte. Njujorška policija vodi istragu. Vajnštajn, suosnivač kompanija Miramaks i Vajnštajn kompani, Oskarom je nagrađivan producent za blokbastere, a ima i nekoliko "Tonija" za pozorišne predstave.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Duke Nukem Forever

Zalosno i jadno sta sve ljudi trpe zarad karijere i neke dobiti. Zrtve ovde snose istu dozu odgovornosti, svojim cutanjem I pristajanjem na kompromis zarad karijere omogucavali su da se to nastavlja i da druge isto prodju.

22 4

Pravda_1

Znači da su isti

14 3

SIMONÀ 2

Zar ovde zene ne cute??sta se desava sa nasim zenama??svi mocnici sa parama se slicno ponasaju..!

59 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo