Vučić: Državni funkcioneri ne smeju da se ponašaju bahato

Vučić: Državni funkcioneri ne smeju da se ponašaju bahato Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na manifestaciji povodom obeležavanja dana Bezbednosno informativne agencije (BIA), zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.

Prethodno su novinari Vesna Radojević i Dušan Telesković, koji nisu dobili odobrenje da prisustvuju manifestaciji povodom dana BIA iako su bili akreditovani, objavili tu informaciju na Tviteru.

Kako je saopšteno, "predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju".

"Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja", saopšteno je iz službe predsednika.

Kako se navodi, transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

Predsednik Vučić je čestitao svim pripadnicima BIA na izvrsnim rezultatima koje su postigli u očuvanju bezbednosti zemlje, sigurnosti svih njenih građana, borbi protiv korupcije i kriminala.

"Čestitam vam na predanom radu, ogromnom trudu i energiji, a zbog složenosti prilika u svetu i našem okruženju, očekujem od vas još veću požrtvovanost i borbu za interese gradjana Srbije i naše otadžbine", navedeno je u saopštenju.

Komentara 159

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kondor

Sta se radio u skupstini to ne vidis a to je tvoja skola.

40 137

Genaralno

Niko ne sme da se ponasa bahato!

134 14

Ha,ha,ha!

Kako odigrana rola!I tim misli da će zadovoljiti međunarodno udruženje nobinara...on kod Bate da ne dođe?Dakle holivud im noje ravan.Kad tad saznaće se kreator ove sapunice u beskonačnim nastacima.Zaslužuje Oskara!

77 139

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo