Šarčević: Direktori škola da učestvuju u promenama

Šarčević: Direktori škola da učestvuju u promenama Izvor: Tanjug/AP, Tanja Valić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević poručio je da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu.

Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije.

On je naglasio da je novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja školama dao široku autonomiju i slobodu da kreiraju u cilju da se učenicima pruži što kvalitetnije znanje.

Ministar je u banji obišao Fakultet za hotelijerstvo i turizam i istakao da je Srbiji zbog razvoja turizma, pre svega zdravstvenog, potrebno više kadrova upravo te struke.

Dekan Drago Cvijanović rekao je da taj fakultet u Vrnjačkoj Banji radi na principima dualnog obrazovanja i sarađuje sa 100 kompanija.

"Da bi upisali narednu godinu studija praksa je obavezna, a većina naših studenata po završetku fakulteta se zaposli upravo u kompanijama u kojima su pohađali praksu", rekao je Cvijanović.

Tokom posete Vrnjačkoj Banji ministar je obišao i školski restoran Ugostiteljsko turističke škole, u čiju nadogradnju ; je Ministarstvo uložilo 26 miliona dinara.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

baka

A ja se pitam, koliko to HOTELA , ali pravih, ima u Vrnjackoj Banji? Da je, mozes misliti, neophodno tamo otvoriti FAKULTET? Pa ce se svi koji ga zavrse zaposliti. URA. A onda posle, da kazem otprilike, tri godine, pa za sledecih CETRDESET, koliko traje radni vek, nece biti potreban NIKO. To je "vizija" ovih nekompetentih i korumpiranih. A krivi smo mi sto dozvoljavamo da prolaze NEKAZNJENO. Ne moralno, jer ih sve za to boli uvo, vec krivicno.

8 0

Profesor

Gospodine ministre, pre no što direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu neophodno je da pre toga Vi izvršite promene i razrešite direktore kod kojih je utvrđen nepotizam od strane Agencije za borbu protiv korupcije i nalaze se na spisku sa preporukom za razrešenje. Zaustavite rastući trend nepotizma, sprečite direktore koji su skloni ponašanju da zapošljavaju članove svoje uže porodice jer to će biti njihovo učešće u promenama.

10 0

Aha

Jel sad il odmah?

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo