Šabić i Stefanović "u klinču": Ko je slao policiju na vrata?

Ko je u subotu popodne iznenada pokucao na vrata Poverenika za informacije od javnog značaja? Šabić tvrdi bila je to policija zbog lažne prijave da na njegovoj terasi ima ilegalne gradnje. Poverenik sumnja da je policija tako revnosna kada divlja granja zaista postoji. Ministar unutrašnjih poslova sve demantuje.

Izvor: N1

U subotu popodne na vrata stana Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokucali su iznenadni gosti. Neplaniranu posetu Rodoljub Šabić je obelodanio na Tviteru. Napisao je: bila je to policija zbog lažne prijave za divlju gradnju.

"Prava ili komunalna, ko je njih poslao na moja vrata bez ikakvog osnova. To je pravo pitanje! Dakle, nemam ja ni sad problem sa tim momcima koji su tu bili. Ponavljam, oni su se ponašali pristojno. Ali me zanima ko je bez razloga poslao na moja vrata patrolu unifromisanih ljudi", rekao je Rodoljub Šabić.

Bili smo mi - odgovaraju u komunalnoj policiji za N1. Kažu, ne bez razloga. Komunalci prestonice tvrde: posetili su Šabića po prijavi 17293. Pritužba se odnosila na buku zbog radova na terasi.

"Podnosilac prijave je sačekao patrolu na navedenoj lokaciji i istu uputio na peti sprat. Patroli Sekretarijata vrata je otvorio g-din Šabić, koji je tom prilikom insistirao da na njegov poziv patrola uđe i uveri se da se u njegovom stanu ne izvode nikakvi građevinski radovi, što je postupajuća patrola i učinila".

Šabić sumnja u prijavu, uveren da iza iste ne stoji niko od komšija. Ministar unutrašnjih poslova, je pak, uveren, da je Šabić tvitovima o slučaju narušio ugled policije, koja nije nadležna za komunalne poslove poput buke.

"I policajci ako nekome i idu na vrata, idu zato što imaju nalog. Dakle, nema zaštićenih niti je bilo ko u ovoj zemlji sveta krava da ne može mu se ode sa nalogom na vrata. Ako nema nalog, policajac neće ni ići kao što nije ni bio. Dakle, nijedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova nije bio kod gospodina Šabića i ja očekujem da kaže ljudski izvinite, pogrešio sam, nije bio niko iz Ministarstva unutrašnjih poslova na mojim vratima", kaže ministar unutrašnjih poslova nebojša Stefanović.

"Imam utisak da naša policija kvalitativno drukčije reaguje kada se nešto slično dogodi nekim drugim funkcionerima. Ili valjda za to treba biti član neke partije", navodi Šabić.

Da se izvini Poverenik ne želi, jer tvrdi tvitovi o policiji nisu bili uvredljivi.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

PETAR PEKAR

G. Šabić je lepo rekao: momci su bili kuturni, sve najbolje ... ali kako naći šljam koji ih je poslao da maltretiraju poštene ljude. Trenutno, nikako. Šljam je isuviše visoko.

58 124

Lenica

Dobro vece, javlja se Nebojsa iz Beograda😛😛😛

80 158

Neki

Nekada ipak ne i tako davno sredinom 1990-ih, u Beogradskom GSP-u, u vozilima su se pojavljivale "ekipe" kontrolora karata za koje se kasnije saznalo su bili sa lažnim, falsifikovanim legitimacijama i da su takvom nasumičnom naplatom kazni haramili. To je podsećanje da ukaže da je i tom problemu objavljenom u vesti - moguća takva manipulacija, ipak ne svih učesnika već recimo neznanog savesnog građanina - a što bi opet trebalo da je moguće utvrditi zahtevom za pristup informacijama(po prijavi K.P. 17293) pa i ako nema kolegijalne podrške beogradskog SUPa, podatak bi moralo postojati jer policija prijave građana obevezno prihvata jedino sa ličnim podatcima. Dakle ovaj ekces ipak neće biti g-din Poverenika "kompleks" već nedostatak kolegijalnosti državnih službenika i redovne komunikacije na relaciji Komunalna policija-Sup-Mup?!

34 165

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo