Bivše stranačke kolege u jednoj koloni za beogradske izbore?

Da li je na pomolu nova kolona među takozvanom proevropskom opozicijom, u kojoj bi na beogradske izbore zajedno izašle stranke Dragana Šutanovca, Zorana Živkovića i Borisa Tadića? Dok demokrate i predstavnici Nove stranke ovu spekulaciju ne potvrđuju, ali ni ne demantuju, Tadić tvrdi da za kolonu u kojoj bi bio sa Zoranom Živkovićem čuje prvi put.

Izvor: N1

Lider demokrata Dragan Šutanovac razgovarao je sa Zoranom Živkovićem i Borisom Tadićem.

"Zaista ne vidim ništa čudno u tome što mi razgovaramo", rekao je Šutanovac gostujući na N1.

Biće, ipak, da je Šutanovac razgovore s liderima Nove stranke i Socijaldemokratske stranke vodio odvojeno.

"Ja nisam razgovarao sa Tadićem niti sa bilo kim iz njegove stranke i neka ostane na tome", izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Za predizborni preferans o kom mediji spekuliše fali treći koji će, po svemu sudeći, ostati van ove igre.

"Prvi put čujem za kolonu sa Živkovićem. Takvu saradnju nikada nisam ni razmatrao, a ne verujem ni da je on, nakon sijaset laži koje je iznosio u javnosti o mojoj politici", poručuje Tadić.

Kada je izlazio iz Demokratske stranke, Boris Tadić je, podsetimo, baš Zorana Živkovića optužio za afere i korupcionaške privatizacije, te za pogrdnu sintagmu "žuti lopovi".

"Vučićev mali od palube" - tako mu je odgovorio Živković, tvrdeći da u Tadiću vidi jednog osnivača Srpske napredne stranke.

Ni među kumovima stvari nisu najbolje funkcionisale, pa je prošle godine Boris Tadić tvrdio da bi kandidatura Dragana Šutanovca za predsednika Srbije bila neozbiljna, na šta mu je Šutanovac odbrusio da se u Demokratskoj stranci više ni za šta neće pitati.

"Mi se nadamo da ćemo napraviti jednu građansku opciju koju ćemo ponuditi Beogradu, ja mislim da će biti i jedna kolona u kojoj će stožer biti upravo Demokratska stranka", kaže Šutanovac.

Priča o jednoj koloni u kojoj bi bili svi opozicionari nije ni dobra ni prirodna, ocenjuje lider Nove stranke. Već sada vidi najmanje četiri, gde po kolonu imaju radikali i Dveri.

"Mislim da je logično da treća kolona budu ovi novi pokreti koji se predstavljaju i hvale najviše time što nisu političke stranke pa bih voleo da vidim šta oni inače mogu da urade, osim toga što nisu političari, a bave se politikom. I mislim da je logično da postoji jedna kolona klasične opozicije, a to su političke stranke", smatra Živković.

Od tih stranaka, SDS ostaje čvrsto na poziciji da je građanskoj proevropskoj opoziciji potrebna samo jedna kolona, dok DS smatra da bi, kao najveća stranka, trebalo da ponudi kandidata za gradonačelnika.

"Kandidaturom za predsednika DS ja sam spreman da preuzmem odgovornost za sve eventualne pozicije koje bi DS kandiddovao", kaže Šutanovac.

"Ali je prirodnije da prvi čovek te stranke bude kandidat za premijera, nego za neko treće ili četvrto mesto koje je mesto gradonačelnika", poručuje Živković.

Pod uslovom da s beogradskim budu raspisani i parlamentari izbori, o čemu se sve više govori. 

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Radiša iz Mailovca

Stara ljubav zaborava nema, jednom demokrata, zauvek demokrata.

63 2

crni domino

Izgleda da od demokratske stranke nece ostati ni D... Tadic da bude prijemciviji od Sase Jankovica, pa gde to ima!? Gospodo lidercici, zgazite vase sujete, pa se lepo priklonite gospodinu Jankovicu. Narod njega zeli za vodju. JEDINO TAKO mozete preuzeti unistenu Srbiju od Vucica! A posle preuzimanja vlasti, bice posla i funkcija za svakoga od vas!!!

50 180

svetlanast.

@ crni domino Najbolji predlog i sigurna pobeda opozicije u Beogradu.Nisu se ni Djindjicu svidjali svi oni sa kojima se udruzio, ali je ispunio cilj i skinuo Milosevica sa vlasti.Nije sve poslo po dobru posle ubistva Djindjica, ali su sadasnje i bivse demokrate valjda nesto i naucile - da sa SNS, SPS i SRS ne treba pregovarati, za dobro naroda u Srbiji.

21 90

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo