Radović: Zamena teza da su penzije vraćene na stari nivo

Povećanjem penzija koje je najavila premijerka Ana Brnabić nije zadovoljan Mihajlo Radović iz Udruženja sindikata penzionera.

Izvor: N1info

  On je gostujući na N1 rekao da je tvrdnja da će povećanje od pet odsto vratiti penzije na nivo pre umanjenja - zamena teza, kao i da sindikat ne odustaje od suda u Strazburu ukoliko odluka Ustavnog suda o smanjenju penzija pre tri godine bude negativna.

 "Ovo što kažu da je povećanje, nije apsolutno povećanje... pokušavaju da naprave osam odsto, a ne kažu da povećanje rade na osnovicu, a onda zakonom oduzimaju i onda to ispada šest odsto ukupno za tri godine. To je povećanje od oko 1,5 odsto godišnje što je neprihvatljivo," kaže on.

Realne penzije su pale i više od 17 odsto u poslednje tri godine, rekao je Radović. "Kad imate u vidu povećanje cena, komunalije, potrošačku korpu, vi vidite gde se nalazite i gde je vaša kupovna moć i sa ovim povećanjem.

"Zamena teza je da su penzije vraćene na stari nivo. Čekamo da ustavni sud reši našu inicijativu i idemo u Strazbur, tražimo da nam se penzije vrate na nivo od pre tri godine", dodao je.

Radović ocenjuje da su penzioneri "krajnje diskriminisani".

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milorad

Vecina penzionera ceka resenje iz Stazbura,O NEZAKONITOM OTIMANJU PENZIJA, verujem da ce se svi penzioneri OSTECENI,pridruziti zahtevu da se oteto vrati,da se penzije povecaju 17 posto koliko nam drzava duguje od 2014. do danas,pa tek onda nek vlada odluci i pohvali se koliko ce biti redovno povecanje penzija NEZADOVOLJNI PENZIONER.

1 0

sremica

Lepo čovek kaže dok je premjerki 1,25+1,75+5=10 pa i više!!! Ne razumem dokle će ovi lopovi da nam otimaju a čak nisu sposobni ni da lažu zato što su veoma glupi?!

4 0

Penzioner

Zaista su smešne ove najave o povećanju penzija za 5%. Gospodo, prvo nam vratite penzije koje ste nasilno oduzeli, pa onda dajte povećanje. Ovo je očigledna prevara svih penzionera kojima se već tri godine skida zarađena penzija. Navodno sad nam povećavaju a šta misle da nam zaborave što otimaju pošteno stečene penzije, verovatno misle da to tako i ostane. E pa gospodo, dosta je otimanja. Pitam se šta rade ovi silni sindikati, zašto svi prećutkuju sve ovo.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo