NUNS i NDNV: Gajovićevo imenovanje nastavak lošeg kadrovanja

NUNS i NDNV: Gajovićevo imenovanje nastavak lošeg kadrovanja Izvor: N1
(arhiva)

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine istakli su u zajedničkom saopštenju da imenovanje Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje ne iznenađuje, jer predstavlja nastavak "katastrofalne" kadrovske politike aktuelne vlasti u Srbiji.

NUNS i NDNV su naveli da je vlast Aleksandra Vučića proteklih godina na ključne pozicije u državnoj nomenklaturi veoma često postavljala, pre svega, "nekompetentne, a često i moralno i profesionalno sporne pojedince".

"Ključni kriterijumi za takvo kadrovanje po pravilu nisu ni stručnost ni odgovornost već podobnost, poslušnost i lična privrženost Aleksandru Vučiću", ocenila su dva udruženja.

NUNS i NDNV smatraju da je sporna kadrovska politika u resoru kulture i javnog informisanja gde su prethodnih nekoliko godina za pomoćnike ministra i državne sekretare birani pojedinci sa veoma "problematičnim karijerama i vrednosnim stavovima".

Oni podsećaju da je svojevremeno za pomoćnika ministra kulture za sektor informisanja i medija bio imenovan Dragan Kolarević, koji se, kako navode udruženja "proslavio" zalaganjem za "prvi srpski kulturni ustanak" i sastavljanjem spiska 47 "nepodobnih" umetnika koji su za njega "nosioci pogubne antisrpske politike".

NUNS i NDNV navode i da je poslove državnog sekretara za informisanje do nedavno obavljao Nino Brajović, čiji je profesionalni kredibilitet u novinarskim krugovima osporavan zbog izveštavanja sa ratišta u Hrvatskoj.

"Ništa bolja kadrovska politika nije vođena ni u drugim resorima Vlade gde su na visoke državne pozicije postavljani osuđivani zbog kafanske tuče, pripadnik zloglasnog odeljenja tajne policije, akterka 'afere satelit', sudija koji je potpisao oslobađajuću presudu episkopu Pahomiju koju je kasnije osporio Vrhovni sud...", navode NUNS i NDNV.

Prema njihovoj oceni, imenovanje Gajovića, koji žene ne smatra ravnopravnim sa muškarcima, samo je nastavak kadrovanja aktuelne vlasti na štetu građana Srbije.

Podsetimo, Ljiljana Smajlović je zbog Gajovićevog imenovana podnela ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Andrija

Mala bara, puno krokodila .

0 0

mk

Ne, uopšte mi se ovo ne dopada...

4 45

Mirka

Covek je sasvim u redu, koliko je meni poznato istaknuti novinar i publicista.

52 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo