Mali: Za 15 dana kraj radova na glavnim ulicama u Beogradu

Mali: Za 15 dana kraj radova na glavnim ulicama u Beogradu Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je najavio da će će infrastrukturni radovi na glavnim ulicama Beograda koji su letos započeti, biti završeni u roku od petnaestak dana, tako da će grad bolje funkcionisati.

  Tokom posete gradilištu mosta za pešake od Kalemegdana do Savskog keja kod "Beton-hale", koji će, kako je najavio, biti izgrađen do leta iduće godine, Mali je kazao da će to biti i "kulturna atrakcija" jer će "pasaerelu krasiti i skulptura" vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića.

Gradonačelnik je rekao da će turisti koji u Beograd dolaze brodovima. moći "pasarelom" da se popnu do Kalemegdana i da se u Pristanište spuste preko Kosančićevog venca koji se upravo renovira.

Mali je rekao da mu je želja da se grad "spusti na reke" i da se "uži centar grada pretvori u pešačku zonu".

"Na proleće naredne godine očekuje nas i izgradnja 'gondole' (žičare s kabinama) koja će povezivati Kalemegdansku tvrđavu s Parkom Ušće", dodao je Mali.

"Taj park je trenutno najveći park koji radimo i radićemo ga u naredne dve godine. Kalemegdanska tvrđava se dekorativno osvetljava, kao i veliki broj fasada u tom kraju", kazao je on.

Tagovi: Siniša Mali , ulice

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Van Horn

Ajde???!!!😂😂😂

11 1

Kale*

Ahahahahahahaha, a Slavija, kao da je prešao cunami preko nje!

54 51

Bgd

Bas sam ti poverovao

41 41

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo