Kongresmen Po: Podstaći ću Trampa da poseti Srbiju

Kongresmen Po: Podstaći ću Trampa da poseti Srbiju Izvor: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države treba da izgrade snažniji odnos sa Srbijom i nađu načine za promovisanje partnerstva radi stabilnosti Balkana, ocenio američki kongresmen Ted Po u Intervjuu Glasu Amerike.

Po je kopredsedavajući srpskog kokusa, i po povratku iz posete Srbiji, rekao je Glasu Amerike da će preneti poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Trampu i formalno i neformalno, i da će ga podstaći da poseti Srbiju.

"Mislim da će ako ode tamo, Tramp ustanoviti da se Srbima, baš kao i Amerikancima, veoma dopada on i njegov nekonvencionalan način liderstva. Ta poseta bi bila dobra za Srbiju i SAD, nadam se da će otići.", rekao je Po.

On je rekao da pismu koje je potpisao on i 13 članova Kongresa, upoćeno državnom sekretaru Reksu Tilersonu ima za cilj da se objasni naš stav da nam je potreban pozitivniji odnos sa Srbijom".

Naš cilj je stabilnost u regionu kao i da imamo demokratsku vladu u Srbiji sa kojim SAD mogu da nastave partnerstvo", rekao je Po i dodao da SAD podržavaju demokratske reforme, a sloboda štampe je jedna od njih.

Tagovi: kokus , srpski kokus , SAD

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

sale

Nek dođe mi ćemo ga lepo dočekati.

0 0

Boss

Trump nam vraca Kosovo i ujedinice nas sa RS.

3 16

Era

ma da. U kom crtanom filmu?

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo