Mihajlović: Državna kasa je mirna, stabilnost važna

Mihajlović: Državna kasa je mirna, stabilnost važna Izvor: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE - M. MIRCETIC
(arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je tokom 100 dana rada, Vlada Srbije zadržala kontinuitet i stabilnost državne kase.

"Postoji politička, ekonomska i finansijska stabilnost. Državna kasa je mirna - stabilna, a stabilnost je jako važna. Nema investicija, nema ekonomije i nema rasta bez stabilnosti", kazala je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije. 

Prema njenim rečima, Vlada Srbije odluke donosi na uobičajen način vodeći računa o ekonomskoj politici. Navela je da je nezaposlenost pre tri i po godine bila 26 odsto, a danas je 11,2.

"Mnogo je bolja nego što je bila", rekla je ona. 

Govoreći o infrastrukturi u Srbiji, Zorana Mihajlović je rekla da su napravljeni veliki pomaci, ali da infrastruktura mora i može biti bolja. 

"Srbija treba da bude prešpartana koridorima i putevima", kazala je ona i ocenila da je neophodno brže sprovesti strukturne reforme javnih preduzeća. 

Ona je rekla da posle 10 godina Srbiji pada javni dug i da to nije samo, kako bi neki rekli, zbog toga što nije potrošen novac za investicije i što se ne ulaže dovoljno.Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

No1

Tako je,bre,Zoko.

0 0

Pravda_1

Odakle joj ti podaci???

1 0

Gradjanin

A javni dug?

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo