Odbornik u Makedoniji pod sumnjom da je potkupljivao glasače

Odbornik u Makedoniji pod sumnjom da je potkupljivao glasače Izvor: Shutterstock

Jedan kandidat za odbornika opozicione VMRO-DPMNE u Kočanima pozvan je u policiju na razgovor zbog sumnje da je potkupljivao glasače, preneli su mediji.

Kod tog kandidata za opštinskog odbornika na predstojećim lokalnim izborima su "nađeni veća suma novca i spisak glasača jednog dela opštine Kočani".

Objavljeno je i da policija u Kočanima, u istočnoj Makedoniji, taj slučaj preuzela u po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

U Makedoniji će u nedelju biti šesti lokalni izbori na kojima se biraju gradonačelnici i odbornici u 80 opština i Gradu Skoplju. Dvadesetodnevna kampanja će trajati do petka u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

Relevantne ankete koje su objavili Televizija Telma, američki republikanski institut IRI i agencija Brima Galup, pokazuju da prvi put posle 10 godina SDSM premijera Zoran Zorana ima prednost nad konkurentskom VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog, protiv kojeg je Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovre podiglo nekoliko optužnica.

Vlast u većini lokalnih samouprava u poslednja tri izborna ciklusa drži sada opozicioni VMRO DPMNE, dok sada vladajući SDSM ima samo dva gradonačelnika - u Strumici i Kumanovu, i predsednika u skopskoj opštini Centar.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ibikic

Pa pola snsa bi po ovom osnovu robijalo

27 0

Josarian

Pola?

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo