Fajns dobio od Srbije 62 miliona dinara za film "Bela vrana"

Fajns dobio od Srbije 62 miliona dinara za film "Bela vrana" Izvor: N1

Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo da je izdvojeno 62 miliona dinara za projekat "Bela vrana" koji poznati Britanac snima u Srbiji, objavila je Politika.

Ministarstvo kulture i informisanja potvrdilo je da je iz budžetskih rezervi opredeljeno 62,2 miliona dinara za snimanje filma "Bela vrana" reditelja Rejfa Fajnsa, i to na osnovu Zaključka Vlade, a na predlog Ministarstva kulture i informisanja od 6. oktobra 2017.

Kako je objašnjeno u ministarstva, toj instituciji obratio se Filmski centar Srbije koji je od producentske kuće "Rudik Films" iz Velike Britanije dobio molbu za podršku produkciji pomenutog filma.

Sredstva će biti preneta Filmskom centru, koji će ih dalje preusmeriti "WIP Films" produkciji iz Srbije, a koja obavlja domaći servis za inostrane partnere.

Odluka je propraćena komentarima na društvenim mrežama:

Britanski glumac i reditelj dobio je državljanstvo Srbije, a rešenje o prijemu u državljanstvo premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. septembra.

Fajns je u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu. U Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Fajns je 23. juna bio i gost na svečanosti koju je organizovao presednik Srbije Aleksandar Vučić povodom stupanja na dužnost.

Komentara 87

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

uzbunjivac

pa ljudi,srbi,komunisi,vernici,seljaci,intelektualci;rodoljubi;penzioneri;babe;dede;rodjena i nerodjena deco;glumciiiiiiiiiiiiiiii;reziseriiiiiiiiii;morate svatiti da to vas ljubljeni radi za vase dobro;i da vam nikada nije bilo bolje nego sada.

5 0

clan elite

Ovo je velika sramota! Zasto taj novac nije dat nekim mladim i talentovanim ljudima u Srbiji. Fajns ima dovoljno novca i mogucnosti da dobije novac od nekog drugog u razvijenim zemljama. A nasi ljudinemaju nista, ni priliku ni razumevanje u Srbiji!!!

18 0

Kurd

A koje je obrazlozenje da se nekome pokloni ovoliki novac?

64 109

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo