Savićević domaćin seminara UEFA: Stadioni su prioritet

Savićević domaćin seminara UEFA: Stadioni su prioritet Izvor: Shaun Botterill, Getty Images Sport
Dejan Savićević

FS Crne Gore je po treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, u aprilu 2015. održan seminar posvećen medijima, a u naredna tri dana biće domaćin seminara posvećenog licenciranju klubova i finansijskom fer pleju.

Seminar koji se organizuje u Budvi otvorio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

“Da bi fudbal bio i ostao sport broj jedan veoma je važno da mu se svakodnevno predajemo i posvećujemo. Da osećamo kako fudbal diše i u kom pravcu ga treba razvijati. Zbog toga su sastanci kao ovaj u Budvi, veoma važni. Fudbalski savez Crne Gore je jedan od najmlađih saveza članova UEFA i FIFA. Uprkos toj činjenici, fudbal na ovim prostorima se igra od davnina i fudbal u Crnoj Gori je najpopularniji i najmasovniji sport a Fudbalski savez Crne Gore je lider kada su u pitanju sportske organizacije u Crnoj Gori”, rekao je Savićević i nastavio:

“Savez rukovodi svim takmičenjima na državnom nivou a ono što je veoma bitno i što je obeležilo naš desetogodišnji period samostalnog funkcionisanja su značajna ulaganja u infrastrukturu. Taj trend ćemo nastaviti i u narednom periodu i tu očekujemo pomoć UEFA i FIFA”, rekao je predsednik Savićević, a preneo zvanični sajt FSCG.

Ljubitelji fudbala se nadaju da će ulaganje u infrastrukturu biti nastavljeno, jer je meč protiv Danske u Podgorici pokazao da Crnoj Gori treba stadion većeg kapaciteta od postojećeg. Naime, da je "pod Goricom" moglo da stane 50 hiljada ljudi ponovo bi se tražila karta više. Ljubiša Tumbaković je sa svojim timom napravio odličnu generaciju. Procenjuje se da može da traje dva ili tri kvalifikaciona ciklusa a samim tim i utakmica koje će imati značaj kao ona koja je nedavno odigrana protiv Danske će sigurno biti sve češće.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aca

E to su face

2 2

* Sva polja su obavezna