Gojković od aprila najavljuje sednicu o svojoj smeni, ali...

Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković je još u aprilu najavila raspravu u parlamentu o svojoj smeni, a na zahtev opozicije. Međutim, takva sednica nikada nije zakazana. Pitanje je - zbog čega?

Izvor: N1

Zakoni, predlozi, odluke - od svega po malo na dnevnom redu Skupštine Srbije. Ono čega nema, već više od pet meseci je rasprava o smeni predsednice Maje Gojković.

"Ne postoji građanin Srbije koji više jedva čeka od mene da to raspravim", rekla je Maja Gojković,  predsednica Skupštine, 19. aprila 2017.

Predsednica i dalje čeka. A čeka i opozicija, jer takve rasprave nema na vidiku.

"Nije moguće da opozicija u ovom sazivu stavi na dnevni red tu tačku, ali je predsednica parlamenta obećala da će sama staviti tu tačku na dnevni red, pa je mi pozivamo da bude hrabra i da prvi put u životu ispuni ono što je obećala", kaže Radoslav Milojičić Kena iz Demokratske stranke.

To bi voleli i poslanici opozicije s privilegijama - oni koji se u holu ne obraćaju stojeći nego sedeći... "Ko je navikao na privilegije - taj se teško odriče", kaže lider SRS Vojislav Šešelj.

A teško i da će smena Maje Gojković biti tema.

"Ja kako bih glasao? Pa, ja uvek volim takve rasprave, rasprave tog karaktera, kad perje leti na sve strane. Ali nije moguće, nažalost", kaže Šešelj.

Moguće je, odgovara predsednica, ali sa velikim "ali"...

"Čim bude dovoljan broj glasova da se tačka uvrsti u dnevni red - ja sam spremna. Razgovarala sam posle svoje izjave i sa poslanicima iz poslaničkih grupa koje čine većinu u Skupštini Srbije - oni su rekli da nije potrebno zato što će oni glasati i dati poverenje predsedniku parlamenta", kaže Maja Gojković.

Nije potrebno, jer je predsednica i radila i radi dobro, smatraju vladajući.

"Trpi stravičan pritisak, ponekad užasnu torturu, ta vređanja koja vi ne čujete u sali su... Sačuvaj Bože. Nemamo potrebu, mi bar kao poslanici vladajuće većine, nju da menjamo", kaže Vladimir Đukanović (SNS).

Inače, oni koji bi da menjaju Gojkovićevu to žele, jer je Skupština bila "na pauzi" tokom kampanje za predsedničke izbore.

Zainteresovanih, dakle, ima - ali ih nema dovoljno. Skupštinskim rečnikom rečeno - o smeni predsednice Maje Gojković se neće raspravljati. Makar ne uskoro.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

manja

Opozicija se ni oko toga ne bi slozila.

0 5

Sale

Čak i da zakaže sednicu, neće biti smenjena jer je opozicija manjina.

0 8

Dure

Strucnjak za nuklearnu fiziku na celu skupstine,narode zar to nije bama za ponos?Ima li ijedna zemlja na svetu takvu sp....u,clanicu cak pet stranaka u karijeri?Ta je sve probala,svoj grad cak ugrobarila..sta hocete?

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo