Kif: Podrška Britanije ekonomskim reformama u Srbiji

Kif: Podrška Britanije ekonomskim reformama u Srbiji Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Britanska vlada će nastaviti da pruža snažnu podršku ekonomskim reformama u Srbiji, kako bi dovele do unapređenja poslovnog okruženja za britanske, ali i sve ostale kompanije, izjavio je ambasador Velike Britanije Denis Kif.

"Bez zdravog društva nema razvoja i unapređenja privrednih potencijala", kazao je Kif na predstavljanju godišnjeg izveštaja o korporativnoj odgovornosti britanske farmaceustske kompanije GSK (GlaxoSmithKline).

On je naveo da GSK uspešno posluje u Srbiji i radi na unapređenju zdravlja ljudi, ali i da je odgovorna kompanija koja pomaže brojne projekte i akcije koje su od koristi za društvenu zajednicu.

Direktorka GSK-a za Srbiju i Crnu Goru Marija Krstić je kazala da je prioritet te kompanije da unapredi dostupnost savremene terapije za pacijente u Srbiji, kako bi imali mogućnost da se leče prema standardima najrazvijenijih zemalja.

Kako je navela, GSK se zalaže za osnaživanje zdravstvenog sistema i unapređenje zadravlja i blagostanja u zajednici u kojoj posluje kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih, kao i kroz pokretanje programa prevencije bolesti i edukaciju stanovništva.Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uzajamno

Podržavam društvene reforme u VB, nezavisnost Škotske, Severne Irske a i Velsa ))

1 0

Milisav

Reforme? Nema toga kod nas.

3 74

Aleksandar

Nemojte nas podrzavati braco...

5 49

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo