Zvezda roze mrežama protiv raka dojke

Zvezda roze mrežama protiv raka dojke Izvor: FK Crvena zvezda

Oktobar je mesec posvećen borbi protiv raja dojke, a fudbaleri Crvene zvezde su i ove godine podržali akciju borbe protiv te opake bolesti.

Prvotimci ‚crveno-belih‘ Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan, zajedno sa devojkama iz ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda na stadionu „Rajko Mitić“ zakačili su u četvrtak roze mreže na golove. Na taj način skrenuli su pažnju na rasprostranjenost raka dojke i podigli svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Ugledni srpski kardiohirurg predsednik Zdravstvene komisije FSS i član UO Crvene zvezde Miljko Ristić podržao je tu akciju.

Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa podjednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji“, rekao je Ristić.

Zvezdin kapiten Mičel Donald imao je važnu poruku za sve dame.

Uvek rado podržavam ovakve akcije. Nekada ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni, ali nisu svesni da ima onih koji nažalost pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju“, poručio je Donald.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mile

Izdrži rače dojke, Srbi i Putin su uz tebe!

0 12

Nikola

Zvezda uvek prva u svemu

8 6

* Sva polja su obavezna