Egzit ove godine privredi Srbije doneo 14,4 miliona evra

Egzit ove godine privredi Srbije doneo 14,4 miliona evra Izvor: N1

Egzit (EXIT) je, prema ekonomskim pokazateljima, i zvanično postao jedan od najvećih festivalskih poduhvata u svetu. Privredi Srbije ove godine doneo je 14,4 miliona evra.

Tako je od osnivanja festivala do danas, domaća privreda ostvarila više od 150 miliona evra direktne ekonomske koristi od Egzita, i to ne računajući višestruko veću procenjenu vrednost međunarodne promocije Novog Sada i cele Srbije, govori istraživanje Tim Centra.

Kapije ovogodišnjeg EXIT festivala zabeležile su rekord od više od 215.000 ulazaka od strane posetilaca iz više od 60 zemalja širom sveta. Među njima su prednjačili gosti iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, dok je veliki broj gostiju stigao iz zemalja Zapadne Evrope.

Kada se ekonomskom efektu koji je EXIT imao u Srbiji doda i ustanovljenih 10,1 milion evra doprinosa Sea Star festivala u Hrvatskoj, kao i 9,9 miliona evra od Sea Dance festivala crnogorskoj privredi i zasad neprocenjen efekat Revolution festivala na rumunsku ekonomiju, EXIT je regionu je ukupno doneo najmanje 34 miliona evra.

Tagovi: egzit , Exit , privreda , Dobit

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Exit propo

Koji ljud exit bio prazan . Kad dozivis Na mainu 100 ljudi . I neki 2 stejdzovi su bili prazni . I vracas se kuci I sretnes 10 britanki koje prodaju karte daj sta das . Zarada je ocita .

6 8

Katarina

Tokom 17 godina exitovanja dozivela sam svasta nesto lepo i apsurdno, ali nakon ovogodisnjeg stejdza gde izmedju Dance arene i Maina cujem narodnjake za mene je egzitovanje zavrseno. Jasno je meni da je Exit odavno izgubio svoju ulogu i da mnogi klinci nemaju pojma sta je muzika, ali dno dna se vec vidi, trudicu se da u te rupe vise ne upadam. Btw, i ja se pitam gde su otisle sve te pare.

8 4

zorg

Ja kupio kartu za petak zbog Liama. Peške otišao na tvrđavu, ni GSP nije zaradio na meni, samo onaj što je na izlazu prodavao kuvani kukuruz za 100 dinara. Jesam doprineo milionskoj zaradi?

5 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo