U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda Izvor: Shutterstock

Akcija besplatnih preventivnih pregleda i za građane bez zdravstvenih knjižica biće nastavljena u nedelju 15. oktobra u opštim bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije, najavilo je Ministarstvo zdravlja.

Akcija se sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, a biće održana i u kliničkim centrima u Nišu i Kragujevcu, kao i u Kliničkom centru Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu. 

Građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, moći će bez zakazivanja termina da urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede. 

Najavljeno je da će pojedine zdravstvene ustanove u nedelju obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. 

Detaljan raspored zdravstvenih ustanova biće objavljen na sajtu Ministarstva zdravlja. To ministarstvo je u septembru organizovalo prvu akciju besplatnih zdrvstvenih pregleda za građane.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zabezeknuta Srpkinja

Znaci bezobrazluk zaista nema kraja...

2 0

argus

Besmislica i klasičan najcrnji populizam,

2 0

Dr Koji Odlazi

Ti pregledi nisu besplatni mi ih svi placamo i to kao dezurstvo zdr radnika-skuplje

15 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo