Spaskovski: RTB Bor mora da promeni vlasničku strukturu

Spaskovski: RTB Bor mora da promeni vlasničku strukturu Izvor: N1

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će se krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.

Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB Bor u narednih nekoliko meseci završiti dubinsku analizu (dju dilidžns studije), u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su: napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, četiri firme - dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor s rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.

On je kazao da smatra da bez poznatog gazde nema ozbiljnosti u poslu.

"Drugačiji je pristup radnika, stručnjaka i svih zaposlenih kada se zna ko je vlasnik i zato se apsolutno slažem da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu", dodao je Spaskovski.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pera

I tata bi sine.

0 0

Dr Miggyy

Spaskovski se našao da priča o privatizaciji RTB Bor. RTB Bor zadnjih deset godina je više od privatizovanog. Spaskovski radi šta hoće, ume, sme i zna, radi š mora da promeni vlasničku strukturu. U njegovo vreme nestao bakar, nestalo zlato, nestaju rezervni i drugi delovi, nestaju pare i RTB Bor je na državnim jaslima, a njegov čelnik veliča nekakve usphe, profite i proizvodnje. Ovih dana to najbolje potvrđuje Kurir i direktno optužuje čelnika RTB Bor, što mnogi misle nije bez debele osnove. On najverovatno neb radi sam već pod patronatom ljudi iz vlasti. Koliko god odneo zlata, srebra I bakra, sve će to narod pozlatiti.

2 0

clan elite

Ovaj prevrtac jos nije u zatvoru??? Ojadio RTB Bor sa novom topionicom za koju se u startu znalo da nece raditi punim kapacitetom, na kraju njena izgradnja bila skuplja tri puta od pocetne cene ... i tuzilastvo nista ne preduzimq!!

25 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo