Špigl: Zagreb dosadan grad, najbolja stvar - autoput ka moru

Špigl: Zagreb dosadan grad, najbolja stvar - autoput ka moru Izvor: N1
Zagreb

Onlajn izdanje nemačkog dnevnika Špigl objavio je reportažu u kojoj se Zagreb opisuje kao jako dosadan grad u kojem je najbolja stvar - autoput prema moru.

Novinarka Špigla Ane Hajming turistima iz Nemačke ponudila je i nekoliko saveta kako preživeti "zagrebačku tugu" dok se nalaze u glavnom gradu Hrvatske, prenosi hrvatski portal Index.

"Vrhunac leta u Zagrebu bio je koncert Duran Durana koji se mogao čuti i u zabačenim četvrtima i njihova pesma 'Ordinary World' mogla bi biti lokalna himna", navodi ona.

Nemačka novinarka piše da pešačka zona u centru grada podseća na nemačku provinciju, a kafiće u centru opisuje kao previše slične i moderne početkom veka.

"Ništa zanimljiviji nisu ni pijaca Dolac, ni Gornji grad. Na periferiji Zagreba mogu se naći momenti u kojima tupoća prerasta u avanturu, u metropoli koja bi se trebalo da se takmiči za najdosadniji grad, barem u Evropi”, piše Špigl i preporučuje turistima da grad otkrivaju vozeći se tramvajem jer se "bicikl može voziti samo polagano, a i biciklističke staze su zapravo na trotoarima".

Most mladosti opisala je kao "betonski brutalizam" i zaključila da se na buvljacima vidi čega ljudi imaju viška.

"A ovde očigledno ništa", konstatovala je nemačka novinarka.

Piše da je u Muzeju savremene umetnosti provela tri sata, ali u to vreme nije srela posetioce.

"Vreme za umetnost je, čini se, luksuz", napisala je ona.

Retku pohvalu dobio je kafić "Krivi put", kao i pogled na grad sa Sljemena koji je "veličanstven".

"Najbolja stvar u vezi Zagreba je autoput prema moru", piše novinarka i navodi da je tako stigla i do Rijeke koja će biti evropska prestolnica kulture 2020.

Tagovi: Zagreb

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoki

Očigledno nije posetila Novi Sad koji je još dosadniji grad. Ništa se ne događa osim ponekog ubistva.

9 62

100

Mogao bih da se slozim da im Zg lici na manju provinciju negde u Nemackoj, taj uzi centar, ostatak je realno beda i jad. Veoma tesko zive a svake godine zarade 10 milijardi od turizma? Izgleda da imaju najvece lopurde u Evropi..

43 5

Aca

poprilicno si se nalupetao.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo