Šešelj: Bez završnog računa, kako znamo da je Vlada štedela

Šešelj: Bez završnog računa, kako znamo da je Vlada štedela Izvor: N1
(arhiva)

Šef Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kazao je da Skupština Srbije još nije dobila završni račun budžeta za 2016. godinu i naveo da je to ozbiljan problem i kršenje procedure.

On je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da je zakonska procedura da se do juna vlada potpuno završi taj tekst i da bude dostupan poslanicima.

"Uzalud nama govore da je vlada uspešna, da ima viškove u budžetu, mi ne znamo jer nema završnog računa. Ne možemo ništa da proverimo i sagledamo kako je višak postignuti, da li tako što neki korisnci budžeta nisu dobili odgovarajuće iznose ili tako što je vlada zaista bila štedljiva", kazao je Šešelj.

On je kao problem s kojim se Skupština suočava vidi i to što sadašnji saziv parlamenta nije doneo svoj poslovnik već radi po "dosmanlijskom".

Šešelj je kazao da bi svaki saziv trebalo da ima svoj poslovnik, a da je aktuelni režim odlučio da ostavi poslovnik koji je donet za vreme vladavine Demokratske stranke.

"Naprednjacima je dobrodošlo da koriste takav represivni poslovnik, a da uvek mogu da kažu - nismo ga mi doneli, nego oni pre nas. Problem je zapravo što mi poslovnik koji je pravno validan uopšte nemamo i što ga treba hitno doneti", rekao Šešelj.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Fikus

Tisina tamo!

3 0

Major

Vlada je bahata i nije štedela. Pa samo Fajnsu u jefnom danu su dali 62 miliona. Narod je štedeo da pomogne FIAT, EPS, NIS, itd, itd...

4 0

Дућа

Влада пресипа из шупљег у празно..Узима паре грађанима а даје страначким послушницима...

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo