Italijanka dobila plaćeno odsustvo zbog nege bolesnog psa

Italijanka dobila plaćeno odsustvo zbog nege bolesnog psa Izvor: Pixabay.com
Ilustracija

Jednoj je Italijanki poslodavac je omogućio dvodnevni plaćeno odsustvo kako bi mogla negovati svoga bolesnog psa, izvestilo je udruženje za zaštitu životinja LAV, pozdravivši italijanski slučaj bez presedana.

Gospođa živi sama, a psu je trebala hitna veterinarska pomoć. Zaposlena je na rimskom univerzitetu, a poslodavac joj je dopustio dvodnevno odsustvo s predavanja zbog, kako u objašnjenju stoji "ozbiljnih ličnih ili porodičnih problema".

Italijanskim krivičnim zakonom predviđena jednogodišnja kazna zatvora ili globa u iznosu od 10.000 evra svakoj osobi koja napusti vlastitog kućnog ljubimca ili ga ostavi u "neizdrživim patnjama".

"Reč je o važnom koraku napred kada je posredi briga o životinjama", rekao je predsednik udruženja  LAV, Đanluka Feliceti.

Italija je zemlja sa 60 miliona stanovnika i s čak 60 miliona kućnih ljubimaca na koje Italijani godišnje potroše oko dve milijarde evra.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Glorija

Italijo,primi me sa mojim psima trajno.ovde gledamo cerecenje ovih predivnih zivotinja od prilicno velikog broja psihopata koji se nasladjuju dok ovi cetvoronosci umiru!

3 0

Mica

To je cak i normalno,zamislite!

11 0

Biban

Italijo stizem.

19 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo