Vukadinović: Bojkotovaćemo skupštinu, jer tone u anarhiju

Vukadinović: Bojkotovaćemo skupštinu, jer tone u anarhiju Izvor: N1

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije izjavio je da oni i dalje ostaju dosledni pri stavu da bojkotuju tekuću sednicu parlamenta čime žele da upozore da stanje u skupštini nije dobro i da najviši zakonodavni dom "tone u haos, anarhiju i besmisao".

On je novinarima u skupštini rekao da mu je žao što i druge poslaničke grupe osim Socijaldemokratske stranke nisu podržale njihov predlog o bojkotu sednice, "zbog svega nekoliko minuta direktnog prenosa na televiziji".

"Mi mislimo da je mnogo bitnije od par minuta prenosa da se jasno i glasno kaže da ovakvo stanje onemogućava bilo kakav smislen rad na zakonskim predlozima", naveo je Vukadinović.

Žao mi je što opozicione stranke nisu podržale predlog o bojkotu  zbog svega nekoliko minuta direktnog prenosa na televiziji.

On je kazao da na kritike malobrojnih poslanika opozicije i na njihove amandmane ne odgovaraju ministri, već nekoliko "zaduženih lešinara koji treba da doprinesu slici urušavanja parlamenta i besmisla".

"E, u tom rijalitiju ne želimo da učestvujemo, pa makar izgubili nekoliko minuta u direktnom prenosu", istakao je poslanik.

Po njegovim rečima, cilj vladajuće većine nije da se dobije kvalitetniji zakonski tekst ni da se ukrste argumenti oko konkretnih rešenja, već da se dezavuiše i oblati bilo ko ko se usudi da nešto kaže.

Poslaničke grupe NS-Pokret za spas Srbije i Socijademokratska stranka-Narodna partija Srbije saopštile su u ponedeljak da neće prisustvovati tekućoj sednici, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi.

Oni su zatražili jednak odnos predsedavajućih prema svim poslanicima i stavljanje zahteva o razrešenju predsednice parlamenta Maje Gojković na dnevni red.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stefan

Dobro jutro.

1 0

Veljko

Najava bojkota je nezrelost opozicije da se uključi u normalan rad skupštine i da učestvuje u donošenju zakona i drugih akata u interesu gradjana

0 3

er

Bojkutuje rad skupštine, a prima platu.

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo