Figo kao Stanković – savetnik u UEFA

Figo kao Stanković – savetnik u UEFA Izvor: Paul Gilham/Getty images

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo postao je savetnik u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA). Njegova uloga u vladajućem telu evropskog fudbala obuhvataće tehničke aspekte i zakone igre.

Figo se tako pridružio nekadašnjem kapitenu Srbije Dejanu Stankoviću, koji je ranije ove godine postao savetnik u UEFA. Istu ulogu ima i bivša nemačka repezentativka Nadin Kesler.

Tokom izuzetno uspešne karijere, Figo je branio boje Sportinga, Barselone, Reala i Intera. Sa tim klubovima je osvojio osam titula u domaćim prvenstvima i Ligu šampiona sa Realom i Kup pobednika kupova sa Barselonom.

Verujem da imam pozitivan uticaj u prenošenju znanja. Mnogo sam naučio od fudbala i radujem se što imam priliku da nešto i vratim“, rekao je Figo.

Veliku ulogu u imenovanju Figa za savetnika imao je prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

Luiš Figo je bio fantastičan fudbaler koji se pravi primer za ponašanje, kako na terenu, tako i van njega. Izuzetno je poštovan u svetu fudbala i presrećan sam jer se pridružuje našem timu. Njegovo iskustvo će biti od neprocenjivog značaja za UEFA“, naglasio je Čeferin.

Pored uspeha sa klubovima, Figo je dobio i najveće individualno priznanje za fudbalera – Zlatnu loptu 2000. godine.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna