Izvinjenje zbog lažne vesti koja je uzdrmala ceo IT svet

Izvinjenje zbog lažne vesti koja je uzdrmala ceo IT svet Izvor: Reuters/Pawel Kopczynski

Kompanija Dau Džons izvinila se zbog lažnih vesti o tome da Google kupuje Apple, koje su u sredu uzdrmale čitav IT i finansijski svet nakon što su “tehničkom greškom” objavljene na njihovom tikeru.

Kompanija Dau Džons je medijski i finansijski servis u vlasništvu News Corpa. Najpoznatija je po objavljivanju tržišnih statistika i svom tikeru na kojem objavljuje vesti iz finansijskog sektora.

Svoj put do Dau Džonsovog tikera juče je, međutim, našla i jedna lažna vest – da IT gigant Google kupuje svog rivala Apple za devet milijardi dolara!

Iako je vest uklonjena posle dva minuta, uspela je nakratko da podigne vrednost akcija Applea.

Dau Džons se oglasio saopštenjem u kojem navodi da je objavljivanje vesti rezultat “tehničke greške” i da je treba ignorisati.

U objavljenoj lažnoj vesti, akvizicija Googlea je opisana kao “iznenadan potez za svako živo biće” i sadržala je navodne izjave u kojima zaposleni u Googleu izražavaju zadovoljstvo zbog kupovine rivalske kompanije, te da će se Google preseliti u novo super-moderno sedište Applea u kalifornijskom Kupertinu.

U saopštenju Dau Džonsa se navodi da je vest bila na tikeru u periodu od 09:34 do 09:36 po njujorškom vremenu, a propust se pravda tehničkom greškom.

“Svi naslovi su uklonjeni sa tikera. Izvinjavamo se zbog greške”, poručuje se u saopštenju.

Dodaje se i da se propust navodno dogodio usled tehnološkog testa koji je kompanija sprovodila.

Tagovi: Google , Apple

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Komšija

Tehnička greška bi bio pogrešan iznos za koji se firma kupuje/prodaje, greška u informaciji ko koga kupuje, itd, ali kompletno izmisljena vijest nema veze sa "tehničkom" greškom. Neko se malo igrao, a neko biće i otkaz popio, ako nije bilo osmišljeno na najvišem nivou...

2 0

Nijesam skolovala

Apple vredi 100 puta vise, moze samo kontra, da apple kupi google.

6 28

Lucifer

Apple 752mil dolara, Google 570mil dolara.. Više ali ne toliko više.

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo