MUP: Za nove automobile ove godine 700 miliona dinara

MUP: Za nove automobile ove godine 700 miliona dinara Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova se prilikom odabira najbolje ponude na tenderu za kupovinu automobila pre svega rukovodilo cenom vozila, rekao je za Politiku državni sekretar u MUP-u Srbije Miroslav Miličković.

MUP je na tenderu nabavio 710 vozila "škoda rapid" čija je cena, po njegovim rečima, bila znatno povoljnija od one koju je ponudio drugoplasirani ponudjač, kragujevačka fabrika Fijat Krajsler automobili (FCA) za automobil "fijat 500L".

Miličković je, kako piše Politika, kazao da su svi koji su učestvovali u pregovaračkom postupku javne nabavke vozila za MUP, zastupnici vozila "škoda", "fijat" i "pežo", imali ravnopravne šanse.

"Nije bilo nijednog prigovora, odnosno žalbe. To najbolje govori da je sve uradjeno u skladu sa zakonom", kazao je Miličković.

Po njegovim rečima, nabavke vozila je urađena na osnovu zaključka Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i njegovo sprovođenja neposrednom pogobom.

Miličković je istakao da su na isti način nabavljana vozila za vojsku i policiju i u vreme prethodnih vlada.

Za nove policijske automobile, kako je kazao, ove godine je izdvojeno 700 miliona dinara (5,8 miliona evra).

"MUP će nastaviti da ulaže novac u osavremenjivanje voznog parka i u naredne dve godine kada će, verujem, biti vozila drugih proizvođača", rekao je Miličković.

Pre nabavke novih "škoda" prosečna starost vozila u MUP-u bila je 14 godina, piše "Politika".

Tagovi: MUP , škoda , Fijat

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

nije dovoljno sto treba da im verujemo na rec u vezi tendera , nego skuplji imaju i ugradjen i ALARM. Policiji treba alarm u kolima?? Mogli su bolji paket opreme, neki NAPREDNJACKI

4 0

Mile

Rezim se sprema za odbranu....od naroda?

9 1

Boskobuha

Valjda su te pare mogle da se uloze u moderne medicinske aparate i opremu sto je po meni mnogo pametnije. Da se podigne nivo zdravstvene zastite gradjanima koji ne zive samo u Beogradu, Nisu i Novom Sadu.

16 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo