Aukcija retkih fotografija koje je snimila NASA

Aukcija retkih fotografija koje je snimila NASA Izvor: Tanjug / Neil Armstrong/NASA via AP

Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji.

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje će od danas ponuditi na prodau aukcijska kuća Skiner iz američke države Masačusets.

Kako navodi ta aukcijska kuća, aukcija nazvana "Lepota svemira" prva je američka aukcija na kojoj se prodaju samo stare fotografije astronauta NASA kada je bio vrhunac istraživanja Meseca od 1961. do 1972. godine.

Aukcija počinje danas i trajaće do 2. novembra.

"Fotografije su vredne ne samo zbog njihovog naučnog i istorijskog značaja, već i zbog njihove umetnosti", rekla je Mišel Lamuni iz aukcijske kuće.

Tagovi: NASA , fotografije , Aukcija

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

M

Kako da budem u centru pažnje? Znam,ajde da tvrdim da je Zemlja ravna i da niko nikad nije bio na Mesecu

5 4

Skeptik

Istina je da su to retke fotografije od organizacije zvane NASA - SVE ostalo su CGI (komjuterski generisane slike). Naivni sa dubokim džepom, koji veruju da smo otišli na Mesec, a NASA sama priznaje da danas možemo samo do niske orbite, i treba da kupuju retke fotografije iz studija Stenlija Kjubrika.

3 8

Gud Najt

Dobra ideja, nadam se da ce kupci objaviti neke materijale. :)

0 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo