Niški odbornici: Nema TV prenosa, nema zasedanja

Posle dva propala, čeka se treći tender za televizijski prenos rada niške skupštine. U međuvremenu sednica nema, jer su se odbornici saglasili da bez prenosa neće da rade.

Izvor: N1

Predstavnici opozicije kažu da im je zbog blokade u lokalnim medijima zasedanje parlamenta jedina prilika da se njihov glas čuje, a da vladajuća većina to koristi da bi prikrila pravi razlog blokade rada parlamenta - nisu se dogovorili ko će biti direktori javnih preduzeća.

Nema TV prenosa, nema ni zasedanja. Ovaj skupštinski sastav po takvom stavu nije izuzetak, jer su i njihovi prethodnici u prethodnom sazivu iz istog razloga prekidali rad.

Sa većinom, koju čine Srpska napredna i Socijalistička partija Srbije predstavnici opozicionih odborničkih grupa složili su se oko toga, ali se sa njima ne slažu da su TV prenosi jedini razlog zbog toga je odložena sednica na kojoj je trebalo da se biraju direktori javnih preduzeća.

"Naš stav je da je u pitanju jako dobro uvežbana taktika koalicije na vlasti, jer ako nema prenosa, nema ni sednice, ako nema sednice, nema odlučivanja, a neće biti ni rasprave a to je ono što mi čekamo", kaže Dejan Petković iz Pokreta "Dosta je bilo".

Rasprava unutar Srpske napredne stranke oko toga čiji će kandidat biti izabran, razlog je, kažu, što sednica nema. Dok nema rasprave u skupštini, raspravlja se o tome ko kadrira u niškom SNS-u: predsednik gradskog odbora Zvezdan Milovanović ili gradonačelnik Darko Bulatović.

Milovanović danas iz Beograda poručuje da osim njega nema ko iz stranke da da izjavu u Nišu, da je jedini razlog za odlaganje zasedanja TV prenos, da u stranci nema raskola već, kako kaže, samo različitih mišljenja.

Takva objašnjenja ovako tumače predstavnici opozicije:

"To je jednostavno kočenje procedure za izbor direktor. Drugo je pitanje da li se mi slažemo sa kvalitetom tih ljudi. Zašto se ne održava ta sednica za nas je primarno pitanje, jer očigledno da neko pokušava da iz senke vodi grad", Branislav Jovanović iz "Niš moj grad".

A javna preduzeća sada vode direktori čiji je mandat prestao još 2. oktobra. Dok opozicija ističe da to nije po zakonu i da je u gradu “vanredno stanje” novinar Predrag Blagojević objašnjava da ova situacija zapravo ništa bitno u funkcionisanju grada i tih preduzeća neće promeniti.

"Mislim da je direktor mogao da bira samo boju zidova u kancelariji, ali oko posla, funkcionisanja, tendera, to su stvari koje su se dogovarale na nivou partije, a ne na nivou menadžmenta preduzeća", kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Ni predsednik niške skupštine Rade Radovanović neće pred kamere. Kaže da je jedina prepreka tender za prenos, da se nada da će sutra biti završen, a prva naredna sednica održana u ponedeljak, 16. oktobra. Prenos te sednice koštaće više od milion dinara. Po tenderu, za četiri se iz budžeta izdvaja 4,5 miliona dinara.

Tagovi: Niš , odbornik , TV

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Micia

Pa koja TV da snima ? ZONA je Gašićeva - znači SNS, BELLE AMIE - Vitko je "dobar dan čaršijo na sve 4 strane", Niška TV - neće da se zamera, NAIS - nema dovoljno kamera. Možda bi Romska TV mogla. Da im se bar da šansa

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo