Liga nacija: Srbija u trećem rangu, Hrvatska u eliti

Liga nacija: Srbija u trećem rangu, Hrvatska u eliti Izvor: Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Kako se i očekivalo fudbalska reprezentacija Srbije će igrati u trećem rangu UEFA Lige nacija, novog takmičenja koje će startovati u septembru 2018. godine, dok će se o pobedniku odlučivati do juna 2019. godine.

Evropske reprezentacije su podeljene u četiri ranga, a srpski državni tim je uprkos dobrim igrama i plasmanu na SP u Rusiju, ipak ostao Grupi C. 

Uz Srbiju u trećem rangu će igrati i timovi Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije. 

Treći rang takmičenja će biti podeljen u dve grupe, jednu od tri tima i tri grupe po četiri tima, a pobednici će napredovati ka drugom, B rangu.

Četiri najslabije plasirane ekipe će sledeće sezone igrati u D rangu.

Četiri najbolje plasirana tima koji se ne budu kvalifikovali na EVRO 2020, igraće baraž, a pobednik će obezbediti plasman na kontinentalnu smotru. 

Twitter Embed Code

U novom takmičenju će učestvovati 55 reprezentacije, a u elitnom rangu, Grupi A, će igrati najbolji evropski timovi. Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija će biti podeljeni u četiri grupe po tri tima, a pobednici će igrati na Fajnal foru. Četiri najlošije plasirane ekipa idu rang niže u Grupu B. 

Grupa B se takođe sastoji od 12 timova, a četiri pobednika će izboriti plasman u viši rang, a četiri poslednjeplasirane ekipe će ići u C rang (gde je i Srbija). U drugom po jačini rangu se nalaze Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka i Turska. 

Grupu D, u kojoj će igrati po rangiranju najslabiji, su smešteni Azerbejdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar. Četvrti rang će činiti četiri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa idu u Grupu C. 

Fajnal for UEFA Lige nacija će se igrati 5-9. juna 2019. godine. 

Kalendar Lige nacija Izvor: Printscreen
Kalendar Lige nacija

Grupa A: Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija

Grupa B: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka i Turska. 

Grupa C: Srbija, Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija.

Grupa D: Azerbejdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar 

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

100

Otkuda Hr i Holandija u elitnoj grupi?! Hr doduse ima to jedno 3.mesto i nista vise, a i Holandija, kad je igrala poslednji x neko takmicenje?

7 7

Yea

Ne kapiram cemu ovo takmicenje?

6 5

Garfi

Al' su nas pocastili. Realno mesto nam je u grupi E (nema je, ali zbog nas je treba izmisliti). Mi, petlici Malte, juniori Gruzije i omladinci Farskih Ostrva, pa da vidimo ko ce u grupu D. Bice ovo interesantno, bar grupe A i B.

14 4

* Sva polja su obavezna