Drumska mafija

Pljačka koju su izveli radnici javnog preduzeća "Putevi Srbije", koji su postali poznati kao drumska mafija, ocenjena je kao najveća pljačka u Srbiji nakon piramidalnih štedionica Dafiment i Jugoskandik, a to je i jedna od onih priča koje su dobile sudski epilog.

Da li je tome "kumovalo" to što je, kako neki tvrde, "krupna" riba izbegla odgovornost ili je to zaista bio slučaj sudske efikasnosti, jedna je od tema kojima se bavimo u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije.

Interesantno je da je ovaj slučaj, uprkos svojoj veličini, veoma šturo propraćen u tabloidnoj štampi, poslovično zainteresovanoj za pljačke, krađe i malverzacije.

Zanimljiva je i priča o sudbini Gorana Miloševića, čoveka koji je otkrio malverzacije i koji je zbog toga dugo bio bez posla, kao primer kako u našem društvu prolaze uzbunjivači.

Na potpuno suprotnoj strani je karijera ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, koji će ostati upamćen po savetu da se ne krade, nego kraducka, i koji je ostao na funkciji i pored svega što se događalo unutar njegovog resora, uključujući tu i Puteve Srbije, na čijem je čelu bio kadar Nove Srbije.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Konstantin Veliki

Pogresni ljudi su na tom spisku, pa zna se da su zaposleni u javnim preduzicima tu da "kraduckaju" za politicke partije koje su ih dovele na tu poziciju. Oni sluze da bi se novac ispumpavao za potrebe partija. Cim ukinete taj vid pljacke niko nece hteti da bude clan partija. Niti ce biti potrebe za javnim preduzecima

5 0

Dlm

Ja kraduckam po malo,vratite me u vlast.

21 1

Milan Gledić, Ravanica

Veljo vraćamo te sigurno posle izbora , Vučića i njegovu mafiju treba pohapsiti . Biće i to , vrlo brzo .

38 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo