Prosinečki: Slovenci me još nisu zvali

Prosinečki: Slovenci me još nisu zvali Izvor: Alexander Hassenstein, Getty Images
Robert Prosinečki

Hrvatski stručnjak i bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je istakao da još uvek nije dobio poziv Fudbalskog saveza Slovenije sa predlogom da preuzme tamošnji državni tim.

Prosinečki je poslednje tri godine bio selektor Azerbejdžana, a kako je Srećko Katanec završio svoju misiju u timu Slovenije, mnogi su legendarnog fudbalera videli kao njegovog naslednika. Takođe se pisalo i da bi mogao da nasledi Anta Čačića u selekciji Hrvatske, ali je na mesto selektora privremeno postavljen Zlatko Dalić.

"Tek sam se juče vratio iz Nemačke, trebalo mi je 12 sati do Zagreba, i isto sam to danas pročitao u slovenačkim novinama. Verovatno će me, ako budu želeli da razgovaraju, nazvati i ponuditi posao selektora Slovenije, ali u ovom trenutku me još niko nije zvao. Možda će to biti sutra, tako da još ne mogu ništa da kažem", rekao je Prosinečki u utorak za hrvatske medije.   

Popularni Žuti je rekao i da neće nastaviti sa poslom u Azerbejdžanu, iako je tamo postigao odlične rezultate. 

"Rekao sam da ću u jednom trenutku tražiti nove izazove. Vraćam se u Azerbejdžan za nekoliko dana da rešim stvari sa savezom, ali najverovatnije neću ostati", dodao je 48-godišnji trener.  

Prosinečki ne odbacuje mogućnost da postane selektor Slovenije, dok na pozive da bude na klupi Hrvatske odgovara:

"Hrvatska ima selektora koji je odlično debitovao, pobedio Ukrajinu i otišao u baraž. Poželimo sreću i njemu i reprezentaciji da odu na Svetsko prvenstvo. Bilo bi nemoguće da Hrvatska sada opet menja trenera, bili bi baš jako jako neozbiljni u celoj toj priči. Čovek je pobedio u svojoj prvoj utakmici, treba mu dati šansu. Ne možemo odmah proglasiti da ne zna, a nismo mu ni dali priliku. Sigurno je da on nije mogao previše da napravi u dva dana, ali je šok terapija bila izvanredna. Sad ćemo da vidimo koga ćemo dobiti u baražu i selektor Dalić neka to odradi na najbolji način, da reprezentacija opet ode na najveće takmičenje", zaključio je Prosinečki.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna